Connect with us

BiH u EU

KRIÅ TO U SLOVENIJI: BiH funkcionira po nametnutom Ustava koji nema legitimitet

Borjana Krišto s ostalim članovima kolegija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH boravi u dvodnevnoj radnoj posjeti Republici Sloveniji. Danas je održan sastanak s predsjednikom Državnog zbora Republike Slovenije dr. Milanom Brglezom.

Ovom prigodom razgovarano je o podršci koju pruža Slovenija euroatlantskim integracijama BiH, napretku oko rješavanja štednje u Ljubljanskoj banci te daljnjim koracima u suradnji na ekonomskom planu.

Također izražena je i zabrinutost zbog mogućnosti uvođenja tzv. taksi za prelazak Schengenske granice te je naglašena potreba za većim angažmanom Slovenije u pomoći BiH na EU putu.

Između ostalog Krišto se osvrnula na dobre odnose dvije zemlje te zahvalila na pomoći Slovenije prilikom nedavnih poplava u BiH.

Također Krišto je naglasila da BiH funkcionira u situaciji nametnutog Ustava koji nema legitimitet i zapravo predstavlja kočnicu sveukupnom napretku BiH  te kako nema nijedne drzave koja je ušla u EU bez Ustava tj. izmjene Ustava.

“Sigurna i stabilna BiH znači sigurnu i stabilnu regiju, a vjerujem da nam je to svima cilj”, rekla je Krišto na kraju sastanka.

Za sutra je planiran sastanak sa predsjednikom Vlade Republike Slovenije dr. Mirom Cerarom te predsjednikom Republike Slovenije gosp. Borutom Pahorom./ tropolje.info

Continue Reading