Connect with us

Sinovi povijesti

HNS: Optužnica protiv generala Jelića je neprihvatljiva i neutemeljena

HNS-ov Odjel za branitelje HVO-a i Domovinski rat oglasio se danas priopćenjem u kome optužnicu protiv generala Zlatana Mije Jelića ocjenjuju neprihvatljivom i neutemeljenom.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Na svojoj sjednici održanoj 19.01.2016. godine u Mostaru Odjel za branitelje HVO-a i Domovinski rat raspravljao je o problematici vezanoj za branitelje HVO-a.

Kroz raspravu podržana su izvješća predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata i županijskih ministara za branitelje u Federaciji BiH, a koja se odnose na prijedloge izmjena i dopuna Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju, informacije o provedbi aktivnosti na pružanju pravne pomoći branitelja HVO-a i drugim pitanjima, a koja se odnose na reviziju prava branitelja i funkcioniranje Ministarstva branitelja Federacije BiH, te nužnosti potrebe za promjenu i popravljanje nacionalne strukture uposlenika u ovom ministarstvu.

Na sjednici Odjela donesen je zaključak, a povodom podignute optužnice protiv generala HVO-a Zlatana Mije Jelića.

-Ne prihvaćamo jer je neutemeljena, te odbijamo optužbu za udruženi zločinački pothvat koje se navode u optužnici protiv generala HVO-a Zlatana Mije Jelića.

-Zbog navedenog poÅ¡tovat ćemo zakone BiH „do odreÄ‘ene razine“ kako je službeno izjavio ministar za branitelje FBiH Salko Bukvarević, a nakon podizanja optužnice protiv generala ABiH Sakiba Mahmuljina”, priopćeno je iz Hrvatskog narodnog sabora BiH.

 

M.J.

 

Vezani članci:

-Tužiteljstvo BiH podiglo optužnicu protiv generala Zlatana Mije Jelića

-Zlatan Mijo Jelić: Ja sam umirovljeni general HV-a i nemam od čega i koga bježati

-Biskup Vlado Košić primio umirovljenog generala HV-a Zlatana Miju Jelića i Darija Kordića bpz.ba

Continue Reading