Connect with us

Uncategorized

HDZ-ov kandidat za ministra branitelja prihvatio kandidaturu: “Vratit će dostojanstvo braniteljima”

Pukovnik u mirovini Mijo Crnoja kandidat je branitelja za novog ministra hrvatskih branitelja, rekao je tajnik HDZ-ova Odbora za branitelje Josip Vidović.

“Odbor za branitelje HDZ-a i Zajednica branitelja Gojsko Šušak predložila je pukovnika Miju Crnoju kao kandidata za ministra hrvatskih branitelja”, kazao je novinarima Vidović u središnjici HDZ-a nakon sastanka zapovjednika “Tigrova”.

Napominjući kako je Crnoja prihvatio kandidaturu, Vidović je kazao i da će njegov program biti vraćanje dostojanstva hrvatskim braniteljima, vraćanje zajedništva te gospodarski oporavak zemlje.

Naglasio je i da je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na sastanku sa zapovjednicima “Tigrova” dao punu potporu Crnojevoj kandidaturi. Pozvao je sve zapovjednike i generale da se vrate u sustav kako bi svojim znanjem i iskustvom pomogli oporavku zemlje, dodao je.

“Velika je šteta što su branitelji, domoljubi i generali bili izvan sustava. Zato je zemlja došla u ovakvu materijalnu i duhovnu situaciju jer su najbolji hrvatski sinovi potisnuti iz tog sustava, a došli su drugi koji nikada nisu željeli i voljeli Republiku Hrvatsku”, ustvrdio je Vidović.

General zbora u mirovini Josip Lucić naglasio je da su sve udruge “Tigrova”  dale čvrstu potporu predsjedniku HDZ-a, Domoljubnoj koaliciji, Mostu i mandataru Tihomiru Oreškoviću.

Napominjući kako se više ne smije dopustiti iseljavanje velikog broja mladih ljudi, istaknuo je da se treba iskoristiti ogroman potencijal Hrvatske kako bi se zaustavilo iseljavanje mladih ljudi i povećao naš ekonomski potencijal.

“Za sudionike Domovinskog rata neprihvatljivo je ekonomsko stanje u kojem se zemlja nalazi. Nešto se snažno i odlučno mora promijeniti u Hrvatskoj”, rekao je Lucić. tropolje.info

Continue Reading