Connect with us

Ljubav

: Hasanbegović podržao Brunu Esih i pozvao birače da 11. GLASAJU ZA 11. NA LISTI

MINISTAR kulture Zlatko Hasanbegović javno je podržao Brunu Esih, nestranačku kandidatkinju na listi HDZ-a u Prvoj izbornoj jedinici i pozvao glasače da 11. GLASAJU ZA 11. NA LISTI

“Iznimno mi je drago što je Hrvatska demokratska zajednica prepoznala rad Bruna Esih i što je otvorila prostor novim i neopterećenim ljudima. Pozivam birače 1. izborne jedinice da daju svoj glas Bruni Esih!”

O gospođi Esih Hasanbegović je rekao:

“Brunu Esih poznajem više od deset godina. Ona je moja prijateljica i suradnica s Instituta, poznajem ju kao vrijednu i predanu osobu. Iznimno mi je drago što je Hrvatska demokratska zajednica otvorila prostor novim neopterećenim ljudima bez bilo kakve hipoteke.

Ovu prigodu bih iskoristio i pozvao sve birače, neovisno o stranačkoj i političkoj pripadnosti da to prepoznaju i svoj preferenciji glas u Prvoj izbornoj jedinici daju Brusni Esih koja se nalazi na 11 mjestu HDZ-ve liste. ”

Bruni Esih profesorici filozofije i kroatologije, asistenticA na Institutu društvenih znanosti“Ivo Pilar”,  a znanstveni interesi su hrvatska suvremena povijest, Drugi svjetski rat i poraće te Domovinski rat.

Rođena Splićanka i majka troje djece predsjednica je Udruge Hrvatski križni put. Upravo sabor Udruge kojoj je na čelu donio je zaključak o izradi nacrta budućeg zakona o lustraciji.

Prof. Bruna Esih diplomirala je filozofiju i kroatologiju, a doktorsku disertaciju izrađuje iz područja suvremene povijesti. Rođena je Splićanka, a živi i radi u Zagrebu. Zaposlena je na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar. Udana je i majka troje djece.

Bila je izaslanicom Predsjednice RH na ovogodišnjoj komemoraciji u Bleiburgu a potom u šumi Lug kod Bjelovara i Jazovki te na drugim mjestima gdje ju je hrvatska javnost imala priliku bolje upoznati i poslušati njezina obraćanja koja su iznimno dobro prihvaćena.

Predsjednica je udruge Hrvatski križni put koja se bavi istraživanjima stradanja Hrvata tijekom II. sv. rata i poraća do današnjih dana.

Kandidatkinja je za zastupnicu u Hrvatski sabor na listi  Hrvatske demokratske zajednice na 11. mjestu u Prvoj izbornoj jedinci.

Maxportal/foto:instagram

Continue Reading