Connect with us

Scena

GRABAR KITAROVIĆ: U Sinju nije bilo političkog natjecanja, to bio skup zdravog modernog domoljublja!

Ustvrdila je da je to bila proslava viteštva, junaštva i vjere, svega što smo učinili kao narod i naše pobjede.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u ponedjeljak da na Sinjskoj alki nije bilo političkog natjecanja već je to bio skup zdravog modernog domoljublja.

“Ne bih rekla da je tu bilo bilo kakvog političkog natjecanja”, rekla je Grabar Kitarović novinarima prilikom jutarnje šetnje u Splitu, zamoljena za komentar ocjene da je ona jučer bila u Sinju politička pobjednica.

Ustvrdila je da je to bila proslava viteštva, junaštva i vjere, svega što smo učinili kao narod, i naše pobjede.

“Ono ono što sam istaknula u svojem govoru, hrvatski narod nikada nije vodio osvajačke ratove već je uvijek samo branio svoju zemlju, što je kulminiralo Domovinskim ratom”, kazala je predsjednica u Splitu, gdje je trenutačno njezin privremeni ured.

Dodala je kako smatra da je u godini 20. obljetnice operacije Oluja to bila poanta cijelog jučerašnjeg skupa.

To je po njezinim riječima bio skup “zdravog, modernog domoljublja, ljubavi prema domovini i ono što je najbitnije skup optimizma, vjere u domovinu i vjere da možemo bolje”. “Drago mi je da se taj optimizam vraća”, izjavila je predsjednica.

Grabar-Kitarović jučer je u Sinju na završetku 300. Sinjske alke, ponovno pozvala građane na zajedništvo u obrani najvažnijih državnih interesa – očuvanju teritorijalne cjelovitosti, gospodarskom oporavku i zaustavljanju odumiranja nacije.

Više puta prekidana pljeskom odobravanja, pozvala je da se napokon zatvori jalove povijesne prijepore te jasno utvrde temeljne sastavnice hrvatskog identiteta koje proizlaze iz bogate duhovne, političke i kulturne baštine.

Posebna dobrodošlica, koju joj je u tradicionalnom obraćanju prije otvaranja nadmetanja uputio alkarski vojvoda Ante Vučić, izazvala je ovacije nazočnih. Dok je upućivao pozdrave ostalim državnim dužnosnicima, začuli su se zvižduci pri spomenu izaslanika predsjednika Vlade, potpredsjednika Branka Grčića. tropolje.info

Continue Reading