Connect with us

Kultura

“Generacija odlučnosti” – održana III. Programska Konvencija Mladeži Hrvatske demokratske zajednice BiH

Na samom početku kampanje HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabor BiH, za Opće izbore, danas je u Žepču održana III. Programska Konvencija Mladeži Hrvatske demokratske zajednice BiH.

„Odlučni smo pokazati da je ova zemlja i naša zemlja, naš dom. Da je naš identitet već, i nastavit će biti, temelj ustavne konstitutivnosti. Odlučni smo pokazati da smo generacija svjesna vrijednosti koje imamo i svjesna modernog svijeta u kojem živimo. Kroz odlučnost preuzimamo odgovornost!“, kazali su iz vodstva Mladeži HDZ-a BiH pripremajući se za Programsku Konvenciju.

Uz predsjednika dr. Dragana Čovića Konvenciji Mladeži nazočila je i Borjana Krišto, kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH te izaslanstvo stranačkih dužnosnika, nositelja listi i kandidata svih razina u BiH.

Također, na skupu su nazočili i izaslanstva Mladeži HDZ-a RH, Mladeži DSHV – Demokratski savez Hrvata u Vojvodini  kao i međunarodni partneri iz sestrinske organizacije iz YEPP-a, kao i IYDU-a.

Predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Mate Lončar u svome obraćanju je kazao kako je Mladež HDZ-a BiH uvijek imala potpuno povjerenje središnjih tijela HDZ-a BiH i predsjednika dr. Dragana Čovića, a to se potvrdilo i sada prilikom formiranja svih listi za Opće izbore u BiH. „Isticanje vrijednih, novih i energičnih mladih ljudi na ključna mjesta najavljivao mjesecima prije okončanja postupka utvrdivanja kandidacijskih listi. Predsjedniče u ime svih nas želim Vam reći hvala, ali i isto tako želim Vam reći kako ćemo Vaše povjerenje znati opravdati“, kazao je predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Lončar, te se osvrnuo i na kandidatkinju Hrvatskog narodnog sabora za hrvatskog člana Predsjedništva našoj Borjanu Krišto.

„U kampanji 2010. godine kada ste bili kandidatkinja u jednom promotivnom videu tadašnja predsjednica Zajednice Žena HDZ-a BiH reče sljedeće: Borjana Krišto živi funkciju koju obnaša”. Od kada surađujem s Vama u to sam se osobno uvjerio i s ovog mjesta, želim Vam reći kako je zadovoljstvo raditi s Vama. Hvala Vam na svakom savjetu i lijepoj riječi, kao i podršci koju ste nam pružali. Kada ste na Predsjedništvu stranke potvrđeni kao kandidatkinja, odmah sam Vam rekao: Evo nas, tu smo, stojimo uz vas! To isto ponavljam i danas“, rekao je Mate Lončar, predsjednik Mladeži HDZ-a BiH te zaključio: „Svaki dan kampanje biti ćemo Vaša najveća podrška, a naša mladost i energija neka Vam budu motiv da zajedničkim snagama iznesemo ovih 30 dana svehrvatskog zajedništva i ponovno dobijemo hrvatskog člana Predsjedništva koji će biti odraz političke volje Hrvata kao konstitutivnog naroda“.

Kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto obraćajući se Mladeži HDZ-a BiH istaknula je važnost današnjeg događaja jer je upravo Program temelj rada i djelovanja HDZ-a BiH.

Govoreći o Programu HDZ-a BiH istaknula je kako Program HDZ-a BiH prepoznaje poziciju i hrvatskog naroda unutar BiH. „HDZ BiH sa svojim sastavnicama čini dobro organiziranu, modernu, europsku i stožernu stranku hrvatskog naroda u BiH. Izražavamo stalnu težnu i borbu za ustavne jednakopravnosti sa druga dva naroda, potom i reformu izbornog zakonodavstva te druge segmente koji se tiču života unutar BiH, gospodarskog rasta i ravoja, demografske revitalizacije, socijalne osjetljivosti, značaja poljoprivrede i njenog razvoja, razvoja infrastrukture pa do euroatlantskog puta koji je jedan od važnih vanjskopolitičkih ciljeva HDZ-a BiH što se kroz rad i djelovanje naših političkih predstavnika i vidi unutar BiH. Snagom zajedništva vjerujem da će Hrvati ovog puta imati svoga kandidata u Predsjedništvu BiH, da će to uistinu biti naš hrvatski izbor, jer samo mi možemo i trebamo odlučivati kada je u pitanju hrvatski narod“, ističe Krišto.

„Nastavite uspješno raditi na Programskoj Konvenciji usvojte temeljne akte, budite ozbiljni i odgovorni i uz ono što jeste, vaše znanje, vaša kadrovska osposobljenost,  vjerujem da će te vi u budućnosti biti oslonac HDZ-a BiH tako i hrvatskog naroda, s velikom ponosom na vas, vjerujem u našu snagu, vjerujem u naše zajedništvo, vjerujem u našu budućnost“, poručila je Borjana Krišto, kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Mladeži HDZ-a BiH danas u Žepču.

Na III. Programskoj Konvenciji Mladeži Hrvatske demokratske zajednice BiH obratili su se i Michele Roncoroni, međunarodni tajnik Junge Mitte Švicarska, Marin Piuković, predsjednik Mladeži Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, Michael Dust, predsjednik International Young Democrat Union te Davor Pranjić, kandidat HDZ-a BiH i HNS-a BiH za potpredsjednika Republike Srpske.

Predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Mate Lončar uručio je predsjedniku Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH dr. Draganu Čoviću priznanje za izniman doprinos i nesebičnu podršku razvoju organizacije Mladeži HDZ-a BiH.

Continue Reading