Connect with us

Scena

Fra Gabrijel Mioč proslavio 50. godina misništva

Duvanjski svećenik fra Gabrijel Mioč danas je u rodnoj Šujici proslavio zlatnu misu, odnosno 50 godina svećeništva. Trenutno je na službi u Seonici, a kroz 50 godina predanoga pastoralnog rada obavljao je različite odgovorne službe. Fra Gabrijela je poznat i kao dugogodišnji urednik i ravnatelj Naših ognjišta, a neizmjeran je njegov doprinos u izgradnji duvanjskoga samostana, kao i u cjelokupnome kulturnom i društvenom životu Općine Tomislavgrad, stoga ne čudi što se veliki broj vjernika, kako iz Šujice tako i iz Tomislavgrada te drugih župa u kojima je fra Gabrijel služio, okupio  danas na proslavi njegove zlatne mise.  Puku su se pridružili predstavnici vjerskoga, društvenog i političkog života, a svakako valja izdvojiti propovjednika, mjesnoga biskupa mons. Ratka Perića i provincijala fra Miljenka Šteku koji su pozvali da nastavimo moliti za duhovna zvanja jer radnika je malo, a žetve mnogo.

U pozdravnoj riječi šujički župnik fra Mate Logara spomenuo je da je ovo treći zlatomisnik u tri zadnje godine u šujičkoj župi.

Fra Gabrijel Mioč je u svom govoru zahvalio Bogu na njegovoj neizmjernoj milosti što je uvijek bio uz njega, kad je bio i slab i kad je posrtao, te što je uz njegov blagoslov i neizmjernu ljubav uvijek uspijevao ostati vjeran Božjoj službi.

Na kraju misnoga slavlja fra Gabrijelu su čestitke uputili otac provincijal fra Miljenko Šteko, fra Nikola Bošnjak, duvanjski gvardijan fra Ante Pranjić, u ime šujičkih svećenika don Ante Brajko-Aše, fra Nikola Pašalić u ime rodbine, te šujički župnik fra Mate Logara u ime Župe.

Crkveno slavlje svojom pjesmom uveličali su mladi fratri pod fra Stankovim vodstvom.

Na koncu spomenimo da su se ovoj proslavi odazvali i članovi Hajdučke družine Mijata Tomića.

 

Continue Reading