Connect with us

Film

Julie Helenu Šapina čeka budućnost pred kamerama

Julie – Helena Å apina, osmogodiÅ¡nja Hrvatica iz Sjeverne Rajne-Vestfalije osvaja filmski svijet. Ovih je dana njemački ARD, prikazao kriminalističku seriju Tatort u kojoj Julie ima glavnu ulogu. Serija je snimana u Kölnu.

U ovoj seriji krim inspektori Max Ballauf i Freddy Schenk pokušavaju otkriti obiteljsku dramu u kojoj su ubijeni sin i supruga poznatog poreznog savjetnika Svena Habdanka. Jedini svjedok je njegova devetogodišnja Anna, (Julie Šapina), koja se izvrsno snašla u ovoj zahtjevnoj ulozi.

Lice s plakata

Julie je prvi put pred kameru stala već sa dvije godine godine. Kao dječji model je tada pozirala za kataloge poznatih robnih kuća poput Kaufhofa Karstadta, Jette Joop, Esprit i drugih.

– Sama ideja da Julie prijavim kao model zapravo je došla od mojih radnih kolega. Kao vizažistica sama radim u toj branši i na njihovu inicijativu prijavila sam Julie tada na njen prvi casting nakon kojeg su uslijedili prvi upiti za nju – prisjeća se Juliena mama Mila Šapina. Kako je se Julie već tada odlično snašla pred kamerom, privukla je pažnju prvih tv producenata te je dobila prve male uloge u različitim tv reklamama za Kik, Super RTL, Kividoo i Toggo TV. Vrhunac njene dosadašnje karijere uslijedio je upravo dobivenom ulogom u seriji Tatort.

Djevojčica koju čeka budućnost pred kamerama

Juliein otac je rođen u u Njemačkoj, a majka u Tomislavgradu. Njihovi roditelji su podrijetlom iz Roškog Polja, kod Tomislavgrada ali većinu ljetnog godišnjeg odmora provode u Splitu.

– Volim ići u Roško Polje jer tamo ima puno životinja, a u Splitu rado idem zbog mora, jer volim plivati. Osim plivanja obožavam igrati tenis, pjevanje i crtanje – govori Julie, koja za crtanje ima izrazito poseban talenat.

Njena majka Mila otkriva kako je Julie vrlo dobra učenica i rado ide u školu. Djecu u njenom razredu jako zanima što Julie radi. – Pogotovo njena najbolja prijateljica. Ona bi rado išla zajedno s Julie i na snimaje – kaže mama Mila.

Dobila je ponudu i za ulogu u filmu

Kako snimanje ne bi bilo preveliko opterećenje za Julie, dozvoljeno joj je bilo maksimalno četiri sata snimanja po danu. Na setu je bila prisutna i pedagoginja koja je pazila da Julie ne prekorači vrijeme snimanja. Pratila je da sve na setu bude dječje prilagođeno i po potrebi može promijeniti scenarij ukoliko bi taj bio za Julie preopasan.

– Julie voli stajati pred kamerom. To potvrđuje i činjenica da želi postati prava glumica kad naraste. Njenu volju za glumom su primjetili i producenti koji puno rade s djecom. Iz tog razloga je dobila nedavno i ponudu za jedan kino film, ali o tome ćemo tek uskoro dobiti više informacija – otkriva Mila. tropolje.info

Continue Reading