Connect with us

Scena

Glasoviti novinar Andrija Jarak čvrsto u obranu generala Damira Krstičevića

NAJPOZNATIJI i javnosti najomiljeniji hrvatski novinar Andrija Jarak, očito vrlo ljut na objede protiv generala Damira Krstičevića, napisao je kratak, ali ubitačan osvrt na tu temu, a otkrio i neke nepoznate detalje iz biografije ratnog zapovjednika Četvrte gardijske brigade.

“Čitam i gledam ove napade na generala Damira Krstičevića i moram reći da me sram. Koliko jadan i frustriran moraš biti da napadaš i blatiš čovjeka koji je išao glavom tamo gdje drugi ne bi smjeli ni daljinskim upravljačem?

Jeli moguće da u Hrvatskoj postoje ljudi koji dovode u sumnju njegovu ratnu ulogu? Zapovjednik 4. gardijske brigade???? Mislite li da je to postao jer je izabran na javnom natječaju ili rodbinskim vezama? Možda ga je pogurao bogati stric iz Amerike.

Sjećam se deblokade Dubrovnika kada je došao obići položaje svoje brigade. Stojimo na čuku, on priča, svi pokorno slušaju. Muha se ne čuje. Pitam svog dragog prijatelja, izviđača Luku, u čemu je tajna da jedan ispijeni, omanji, po svemu prosječni mladić, crpi takav silan autoritet. A on mi odgovara: ‘Andrija, on je uvijek kilometar ili dna ispred nas u neprijateljskom teritoriju????’

Sjećam se sprovoda pokojnom Andriji Matijašu Pauku kada je grcao u suzama i jedva pročitao govor tom heroju i svom prvom suradniku. Zaključak: Postoji li itko u ovoj neSretnoj državi da nam valja. Da ga cijenimo i poštujemo po njegovim djelima, a ne rekla-kazala nagađanjima.

Ne zanima me u kojoj je stranci Damir i koji su njegovi politički stavovi. No, Damir Krstičević je ratni heroj i jedan od najboljih vojnika koje je Hrvatska imala! Hvala!”

Continue Reading