Connect with us

Ljubav

DA LI SU POJEDINCI ISKORISTILI “KORONU“, DA BI „LOVILI U MUTNOM“?!!???

Sasvim je izvjesno, da su pojedinci iskoristili stanje pandemije i  u vrijme dok  postoji Naredba Kriznog štaba, koja je još uvjek na snazi, te iskoristivši stanje otsutnosti pojedinaca, donosili odluke, kojima se ukidaju prava određenih visokih zvaničnika iz reda Hrvatskog naroda.
Pretpostavljam da ima i drugih primjera i kod  drugih naroda, ali ja za njih neznam.
Jedan od primjera je Monika Mijić, koja je  članica VSTV-a  i v.d. Zastupnica Vijeća ministara B i H pred  Europskim sudom za ljudska prava- rukovoditeljica ureda, kojoj je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice ( u vrijeme kada nebi trebao nitko da radi, jer smo uporno pozivani parolom „ostani doma“) prekinulo radni status i koja je odjavljena retroaktivno, a nakon toga su provalili u njen ured i odnijeli njene stvari.
Drugi primjer je pomoćnik ministra jednog ministarstva u Tuzlanskom kantonu iz reda hrvatskog naroda, čije ime i prezime neću sada spomenuti, radi žalbenog postupka.
Dakle, dok je taj pomoćnik ministra bio na bolovanjuu vrijeme “Korone”, ministar iz njegovog miistarstva je ukinuo odjel u kojem je radio, te ga sa mjesta pomićnika ministra imenovao u stručnog suradnika, tako da je otišao na bolovanje kao pomoćnik a vratio se na mjesto kao stručni suradnik.
Premješten je u drugi ured i sada njegov dojučerašnji kolega pomoćnik ministra mu je šef.
Ministar uopće nije čekao postupak po žalbi, pa mu je oduzeo sva prava , koja pripadaju pomoćniku ministra , a sve iz razloga jer taj pomoćnik ministra nije pristao da radi nezakonito.
Nisu samo ministri koristili to stanje „lova u mutnom“, nego  i određeni političari i glavni tužitelji, jer je jedan od glavnih tužitelja, koristio stanje „korone“, te presignirao  predmete sa jednog tužitelja na drugog,  iako je javnost ukazivala da taj tužitelj nije obavio istragu sukladno zakonu.
Pored toga samo su se mogli raditi pritvorski predmeti prema odluci VSTV-a.
Do prije par dana Koronavirus je bio zdravstveno stanje, sada  sve više postaje politički , jer se politika nadvila nad ovim problemom i ubire političke poene.
Svi se žele pozicionirati kod birača, pa što jedni kažu, drugi kritiziraju.
Jedni misle da će profitirati kod birača , ako propagiraju slabije mjere, a drugi ako urade suprotno.
I optužbi će biti sve više, a “Korone” sve manje.
Zato oni koji upravljaju mjerama. imaju odgovornost da poštivaju zakone.
Obzirom da su još uvjek na snazi mjere, koje je donio Krizni štab, to se mora poštivati i svaka samovolja ministarstava , pojedinih sudova i tužiteljstava, koje svojim odlukama pozivaju sve uposlene na rad, krše upravo Odluke nadležnih organa.
Nevjerojatno je da  ministarstva , sudovi i tužiteljstva rade u punom kapacitetu, a da se to ne dozvoljava privrenicima i drugim zanatlijama, od kojih ovisi naša egzistencija.
Također ne radi ni javni prevoz.
Pretpostavljam da uposlenici trebaju pješke da dolaze na posao.
Neshvatljivo mi je da su određene mjere u RS-u jedne, a u Federaciji B i H druge.
Tako da jednom ulicom u istom naselju,  mogu šetati građani , koji su u Federaciji,dok ovi  građani ,koji su u RS ne mogu, jer je policijski sat (naseljeDobrnja u Sarajevu).
Nadležni bi morali odgovoriti na sva ova pitanja i da li je vrijeme da se radi u punom kapacitetu!
Ja se doista pitam nakon svega gore navedenog i nakon što virus još nije iskorijenjen, da li je onda postojao uopće zdravstveni problem, zbog kojeg je trebalo paralizirati državu?
Ružica Krešić-Jukić
Područje privitaka

Continue Reading