Connect with us

Sinovi povijesti

Tjedni Komentar”po statutu ili po zajedništvu”

Moja nakana o povlačenju iz medijskog prostora svakodnevno se odgađa novim pozivima i izazovima.

Javljaju se profesionalci školovani za medije i novinare sa pitanjima o različitim političkim temama i stanjima. Naravno vruća tema “Tomislavov grad i prvaci hrvatskog naroda u borbi za vodstvo HBŽ”
Pametni ljudi, politički analitičari i povjesničari pa brzo zaključiše kako sve skupa nema veze s pameću ni “pravom i pravdom”
jer glavna junakinja je pravnica po struci i zvanju sa dugogodišnjim iskustvom u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti  kao i vrhu političkog vodstva hrvatskog naroda, te članica najvažnijih tijela od vitalnog nacionalnog interesa Hrvata u BiH. A njen kum  je predsjednik HDZa HBŽ i tko bi se usudio volju “moćnika” (alfe i omege sa takvom koncentracijom funkcija) korigirati tamo nekim demokratskim pravom i snagom broja osvojenih glasova. (“ma haj’te molim vas”)
Stručnjaci koji su sve propise pročitali kažu kako je odlukom o isključenju prekršen Statut stranke i otvara se mogućnost da Sud časti može sukladno Statutu odlučiti te vratiti sve na korist i za  dobro hrvatskog naroda (a ne za kumovske veze)
A  meni se “upali lampica u glavi” i posta mi jasno zašto u politici smetaju pametni, školovani, stručni i karakterni ljudi.
Pa oni bi istinito radili i sukladno propisima.
A kud bi nas istina i rad sukladno propisima odveli???? pitam ja njih
Šta bi ostalo od ovog naroda???
HDZ BIH Tomislavgrad protiv sankcija, podržali suspendirane kolege ...
Zašto niste pročitali Statut Šuma Herceg Bosne, tamo nema domaćih sjekača. Zašto napadate moćnu ženu, zar nije javno kazala da duvnjak može biti načelnik Tomislavgrada po Statutu a ne može predsjednik vlade jer nema mjesta prebivališta. I tako Statut kaže da Jozić bude predsjednik vlade a Branko direktor šuma i možemo zaključiti kako je za sve kriv Statut.
Ne ljudi, kriv je Statut!!!
Tada meni zazvoni telefon od pokojne Šimuše zaove unuke ‘ćer
i kaže kako je slobodna i da bi pisala za naš portal, a reče kako nema ništa od opreme, ne zna tipkati. Kažem ja kako nema problema a njoj znači treba naći novinarku i opremu. Potvrdi ona sve i kaže kako ona ne treba ni dolaziti, može ta novinarka sve napisati i poslati njoj samo da potpiše, a može i potpisati neće biti problema.
“Pametno zboriš” odgovorih ja…jer njena rodica od pokojne Šimuše zaove unuke ćeri bila je udata u Ljubotiće. A njena bratana udata u Omiš, e ona je bila školovana i do petog razreda je išla u Ljubotiće
te završila veliku školu na Kočerinu, kad je bio pokojni Karlo Rotim direktor. (za one koji ne znaju Karlo je u svojoj kampanji za poslanika u Sarajevu podijelio deset tisuća krunica ali je izgubio od Rajka Bošnjaka) A da vam kažem kako je Pero Anić došao za načelnika Lištice…u noći je asfaltirao put Klanac – Brig do Crkve.
Školovana rodica je volila čitati pa i kad se udala nastavila čitati. Čovik joj bio ribar i volio je kuvati. Pa kad čovik kuva ručak rodica bi sjela u čamac i čitala bi knjigu. I tako je čamac plovio i doplovio u zabranjenu zonu za pecanje. Zaustavi je inspekcija i reče inspektor kako je mora kazniti jer ima svu opremu za pecanje na čamcu. Privede je do sudca i napisa prekršajni nalog gdje napisa kako je “imala pribor za pecanje”.
Školovana rodica se obrati sudcu i reče ” ja njega prijavljujem za silovanje”
Inspektor se zbuni, u nevjerici upita “Otkud sad to”
a ona odgovori ” imaš sav pribor za silovanje” i temelj optužbe se razotkri kao slab. Časni sud isključi inspektora Branka.
Nadajmo se kako će i časni sud HDZa isključiti Branka a školovanu rodicu u mirovinu poslati da čita knjige, i duvnjak u Livnu da bude predsjednik a hrvatski narod u zajedništvu naprijed.
Ako tako ne bude žao mi je jer će treći HDZ HERCEG BOSNE biti treća sreća.
MLADEN LJUBIC VAJTA
SHARE

Face

Continue Reading