Connect with us

Ekonomija

VELEPOSLANIK SATTLER URUČIO DONACIJU MEDICINSKE OPREME HNŽ-u

Veleposlanik Johann Sattler, šef Izaslanstva Europske unije i specijalni predstavnik EU u BiH uručio je danas dr. sc. Nevenku Hercegu, predsjedniku Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i Eugenu Ćubeli, načelniku Stožera civilne zaštite HNŽ donaciju medicinske opreme za borbu protiv koronavirusa.

„Zahvaljujem gosp. Sattleru i za današnju donaciju Europske unije, kao i za svu dosadašnju pomoć zemalja članica EU, te njihovu spremnost da pomognu zaustavljanju širenja pandemije koronavirusa i gospodarskom opravku u Bosni i Hercegovini. Zaštitne rukavice, kape i navlake za obuću koje smo danas dobili posredstvom Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP), kojima, također, iskreno zahvaljujem na svemu što čine, bit će dodijeljene svim bolničkim ustanovama i domovima zdravlja u HNŽ, te će im zasigurno biti od velike koristi u svakodnevnom radu. Na tomu tragu, danas je i Vlada donijela odluku da zdravstvenim ustanovama u općinama koje se susreću s ozbiljnim teškoćama u borbi s koronavirusom dodijeli 300.000 KM iz proračunske tekuće pričuve.“, kazao je predsjednik Herceg naglasivši i to kako je HNŽ, do sada, najpogođenija Županija u F BiH s najviše osoba kojima je potvrđena infekcija koronavirusom. Također, podsjetio je i na to kako u 3 bolnice i 12 domova zdravlja HNŽ radi četvrtina svih uposlenih zdravstvenih djelatnika u F BiH,  a  u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gravitiraju bolesnici i iz Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije.

Vrijednost dosadašnje pomoći Europske unije Hercegovačko-neretvanskoj županiji je 100.000 KM, a uskoro je planirana donacija respiratora i zaštitne opreme u vrijednosti  550.000 KM.

Continue Reading