Connect with us

Ljubav

BOG U OÄŒIMA DJETETA

RAZGOVARALI SMO S DJEVOJČICOM O BOGU: ‘Vrag me gurnuo, a Bog mi je obrisao suze’!

Autor: Z.K./S.V tropolje.info

‘Bog nema stan, živi svugdje, i evo baÅ¡ je sad pored mene’

Svijet koji je odraslima često dalek i nedostižan, onim malima je jednostavan i blizu. I dok odrasli često naprežu svoja čula kako bi uzvjerovali, djeci ništa nije jednostavnije od vjere.

“Pustite dječicu neka dolaze k meni; ne priječite im jer takvih je kraljevstvo Božje! Zaista, kažem vam, tko ne primi Kraljevstva Božjega kao dijete, ne, u nj neće ući.” (MK 10, 13-16)

No, kako djeca primaju kraljevstvo Božje? Što je ono što trebamo slijediti? To smo pokušali doznati od malene Barbare V., zaigrane 9-godišnje djevojčice koja ovaj mjesec prima svoju prvu Pričest. Usred igre, dok je radila zvijezde po stanu, njezina majka ju je zaustavila i nenadano ispitala nekoliko pitanja o Bogu. Odgovori koje je dobila su iznenađujući – laki kao pero, a opet snažni. Saznajte kako dijete gleda Boga.

Barbi, tko je Bog za tebe?

Bog je moj spas, spašava me od ružnih snova. On je moj spas od pakla!

Voliš li Boga?

Jako volim Boga, jer On je dio moje obitelji. On je svima nama Otac.

Kako izgleda Bog?

Ima bijelu haljinu i na njoj plavu traku. Ima bradu, smeđe oči i lijep osmijeh.

Gdje živi Bog?

On nema stan, živi svugdje, i evo baš je sad pored mene.

Kako osjećaš da je tu?

Ja to znam.

Hoćeš reći da si vidjela Boga?

Nisam ga još vidjela, ali ću ga vidjeti u raju. Kad budem ulazila u raj, on će otvoriti vrata i uvesti me.

A kakav je Bog?

Za sve lijepo što se događa zaslužan je On. Za sve loše, kriv je vrag. Malo prije sam radila zvijezdu i pala sam, pa se rasplakala. Vrag me gurnuo, ali mi je Bog obrisao suze!

Upravo ovaj zadnji odgovor otkriva ono što djeca rade bolje od odraslih. Oni vjeruju u dobro, u Boga koji tješi, podiže i liječi – dok je zlo rušitelj čovjeka. Ta bitka je sustavna, i zaista, u kraljevstvo Bože uči će oni koji osnaže tu istinu, to dijete u sebi koje se uzda u Onoga koji briše suze na svakom padu!

Continue Reading