Connect with us

Priopćenja

MOST NAPUSTIO SABOR Šuker: ”Neodgovorni su!” Bulj: ”Nitko ne može biti država u državi!”

PREDSJEDNIK HDZ-ova saborskog Kluba Ivan Šuker neodgovornim je u petak nazvao ponašanje Mosta, partnera Domoljubne koalicije, čiji su zastupnici, praćeni oporbom, napustili sabornicu nezadovoljni tumačenjem zbog čega ni ovaj petak Sabor neće odlučivati o izvješćima HNB-a, na što je Mostov Ivan Bulj uzvratio da Most jest odgovoran i to prema građanima.

“Ovo je po meni neodgovorno, pa i nepoznavanje kako funkcioniraju neke stvari, to je inzistiranje na nekim osobnim obračunima”, izjavio je Šuker novinarima.

“To najbolje govori o nečijoj ‘odgovornosti’, jer odgovorni ljudi to ne rade, prijepore rješavaju na sastancima”, uzvratio je na pitanje kako gleda na Mostovo ponašanje.

Šuker: Most glasuje protiv Vlade

Takvo ponašanje drži nepotrebnim “dolijevanjem ulja na vatru” prije donošenja državnoga proračuna koji će, kaže, konačno omogućiti da Vlada može normalno raditi, da se počnu donositi reformski zakoni i Hrvatska krene u drugom smjeru.

“Ja se iskreno nadam da će netko shvatiti da je odgovornost prema državi nešto drugo, a ne politikanstvo”, poručio je šef HDZ-ova Kluba.

Ističe da njegov Klub neće ni štititi, ni braniti HNB, ni guverenera Vujčića, ali drži da je logično, ako Vlada pošalje pozitivno mišljenje, ponašati se sukladno tome.

“Ako glasate protiv mišljenja svoje Vlade, vi praktički glasujete protiv Vlade”, upozorio je Šuker i poručio: ” Vlada je poslala pozitivno mišljenje i mi čekamo dogovor, prije svega Karamaka, Petrova i Oreškovića.”

Šuker podsjeća da su svi članovi Vlade jednoglasno podržali proračun za 2016., a to, smatra, obvezuje (koalicijske) zastupnike da podrže taj dokument. U raspravi se može iznijeti razmišljanja, neslaganja, ali u konačnici, proračun je predložila Vlada koju podržavamo i tu ne vidim nikakvih problema, rekao je Šuker.

Bulj: Most je odgovoran prema biračima

Miro Bulj iz Mosta ne slaže se sa Šukerovom ocjenom o neodgovornosti. “Most je odgovoran, njegovi zastupnici su odgovorni građanima koje su birali i imamo obvezi glasovati i kazati svoj stav, pa bio to i HNB i njegovo izvješće. Nitko ne smije biti država u državi, a Sabor je najveće tijelo”, izjavio je Bulj na na Šukerovu prozivku.

Bulj nije izravno odgovorio na upit je li današnji događaj kriza u koaliciji Mosta i Domoljubne koalicije.

“Most inzistira na načelima kao i do sada da se o svemu glasuje javno i transparentno”, rekao je, a na upit hoće li Most “ostati u suradnji”, uzvratio je: “Vidjet ćemo”.

Nakon što su klubovi održali hitne sastanke, pred novinare su izašli Gordan Jandroković  iInes Strenja-Linić te su rekli kako je dogovor postignut, te da će se glasovanje održati kada se za to steknu uvjeti.

MP/HinaFoto:faH tropolje.info

Continue Reading