Connect with us

Kultura

NOVE SMJENE NA HRT-u: Smijenjeni šefovi sva četiri programa HRT-a

Ružica Renić Andrijanić imenovana je umjesto Igora Tomljanovića v. d. urednicom HTV 1, a tko će zamijeniti Vesnu Karuzu na HTV 2, Deana Šošu na HTV 3 i Sanju Gvozdanović na HTV 4, zasad nije poznato.

Jozo Barišić, v. d. ravnatelja programa HRT-a, u petak je zatražio od četiri urednika HRT-ovih televizijskih kanala da mu daju mandat na raspolaganje, a nakon što su oni to i učinili, započele su smjene na televiziji, piše tportal. 

Na prijedlog vršitelja dužnosti ravnatelja Programa Hrvatske radiotelevizije Joze Barišića vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić imenovao je danas Ružicu Renić Andrijanić vršiteljicom dužnosti glavnoga urednika Prvoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) nakon što je te dužnosti razriješen Igor Tomljanović. 

Ružica Renić Andrijanić diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Novinarka je i urednica na Hrvatskoj radioteleviziji od 1992. godine. U Informativnome programu Hrvatske televizije radila je kao novinarka, voditeljica i urednica brojnih emisija, od Vijesti, podnevnoga, središnjega i večernjega Dnevnika, Hrvatske danas i Hrvatske uživo te drugih. Sudjelovala je i u posebnim televizijskim projektima praćenja predsjedničkih i parlamentarnih izbora. Bila je u timu za osmišljavanje projekata Radni ručak i Studio 4, koje je ujedno i uređivala i vodila.

Istovremeno Kovačić je na mjesto šefice Informativnog medijskog servisa umjesto Lamije Alečković postavio Katarinu Perišu Čakarun.

Katarina Periša Čakarun dugogodišnja je novinarka i urednica u Informativnome programu Hrvatske televizije. Bila je urednica Redakcije unutrašnje politike Hrvatske televizije, a kao novinarka, reporterka, urednica i voditeljica radila je u brojnim emisijama Informativnoga programa HTV-a te velikim projektima poput praćenja izbora, obilježavanja obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluje, obljetnice pada Vukovara, itd. Na Hrvatskoj televiziji radi od 1996. godine.

Tijekom dugogodišnjega novinarskoga rada pratila je najvažnije političke događaje te ostvarila brojne intervjue s političarima i svim značajnim sudionicima društveno-političkoga života u Republici Hrvatskoj. Diplomirala je hrvatski jezik i književnost na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zadru. tropolje.info

Continue Reading