Connect with us

Kultura

Zoran Piličić “TRAPISTIČKI SAMOSTAN – Druga godišnjica osnivanja Kuće susreta i Europskog centra za mir i suradnju

U utorak, 21.9.2022., smo, uoči Međunarodnog dana mira, u trapističkom samostanu Marija Zvijezda u Banjoj Luci obilježili 2. godišnjicu osnivanja Kuće susreta i Europskog centra za mir i suradnju.
Povodom Svjetskog dana mira: Stanivuković obišao samostan u Trapistima – BLINK.ba
Taj projekt, čiji je idejni začetnik banjolučki biskup mons. Franjo Komarica, će oživjeti i dati novo značenje i poslanje poznatom trapističkom samostanu.U trapističkom samostanu otvorena Kuća susreta „Marija Zvijezda“ i Europski centar za mir i suradnju - www.vecernji.ba Njime će se baštiniti sve vrijednosti i postignuća 150 godina postojanja trapističkog samostana. Samostan i trapisti su neizmjerno puno dali na području obrazovanja, gospodarstva, kulture i dijaloga, ne samo Hrvatima i katolicima toga kraja nego svim stanovnicima bez obzira na nacionalnost i vjeroispovijest.U Banjoj Luci u trapističkom samostanu otvorena Kuća susreta „Marija Zvijezda“ i Europski centar za mir i suradnju - Dnevni.ba Načelo dijaloga i suradnje je osnovno načelo i nit vodilja Kuće susreta i Europskog centra za mir i suradnju, čijem osnivanju su veliku podršku dali RH, Paneuropska unija RH, BiH i Njemačke, čiji su predstavnici svojom nazočnošću pružili snažnu podršku budućem djelovanju Europskog centra za mir i suradnju.
U Banjoj Luci u trapističkom samostanu otvorena Kuća susreta „Marija Zvijezda“ i Europski centar za mir i suradnju - Dnevni.ba
TRAPISTIČKI SAMOSTAN: KUĆA SUSRETA I EUROPSKI CENTAR ZA MIR I SURADNJU - BANJOLUČKA BISKUPIJA
Autor Objave Zoran Piličić

Continue Reading