Connect with us

Nogomet

ZLATKO DALIĆ: Vrhunske igrače trebalo je samo postaviti na prave pozicije

ZLATKO DALIĆ: Vrhunske igrače trebalo je samo postaviti na prave pozicije

STUDENI 10, 2017MAXPORTAL

Share Button

Share

Zlatko Dalić preporodio je hrvatsku nogometnu reprezentaciju, predstave kakve smo vidjeli protiv Ukrajine u Kijevu i protiv Grčke večeras na Maksimiru dugi nismo vidjeli.

Hvala mojim igračima, ali i ovim navijačima, svima velika zasluga. No rekao sam na konferenciji za novinare, ovo je samo prvo poluvrijeme, ne smijemo se opustiti, u Grčku idemo kao da je 0:0. U atmosferi koja je bila danas ne možeš igrati slabo. Cijela Hrvatska je bila uz nas. Ništa nije gotovo, idemo kao da je 0:0, rekao je Dalić.

O tome kako je u kratkom roku preporodio Vatrene kaže: Ovo su vrhunski igrači, ne treba im puno, samo malo pristupa i razgovora da ih se postavi na prave pozicije. Treba im podrške i veselja, zaista su došli na okupljanje puni energije. Žao mi je da Mandžukić i Badelj nisu sudjelovali, ali nismo htjeli riskirati, imamo i drugih igrača.

Koja je bila ideja za večeras?

Osnovna ideja je bila ići preko bokova, teško je Grcima proći kroz sredinu. Htio sam da Kramarić i Perišićuđu unutra, da otvore bokove Striniću i Vrsaljku. Žao mi je prekida iz kojeg smo primili gol, a toliko smo na tome radili i to vježbali. Glavni trening smo radili da Kramarić i Perišić otvaraju bokove, jer grčki bekovi su bili u strahu pred njima. Pravu stvar su radili Brozović i Rakitić na svojim pozicijama.

Grčka ima dvije dobre točke, prekid i duga lopta. Puno smo radili na tome da na svaku dugu loptu netko od naših mora doći, na tome smo radili i to je bilo vrhunski od Rakitića i Brozovića. S druge strane, Luki treba dati slobodu kreacije i dati mu da radi ono što najbolje radi, objasnio je.

O Striniću i Kaliniću kaže: Strinić se vratio nakon pauze i klupe u Napoliju, u dobrom je ritmu u Sampdoriji. Imao je dvije-tri situacije u kojima nije dobro reagirao, ali namjestio je gol i generalno odigrao je vrlo dobro. Kalinića sam htio malo odmoriti jer nije posve spreman. Možda se Rebić nije najbolje snašao, ali mi moramo davati šansu mladim igračima.

Bila bi šteta da smo primili gol u zadnjim minutama nakon takve igre i toliko šansi. Imali smo ta dva-tri defanzivna skoka u kojima nismo dobro stajali, oni rade taj blok za Sokratesa, a gledali smo to 10-ak puta, način kako rade taj blok.

Nije 4:1 nego 0:0, ovo je samo prvo poluvrijeme, već danas počinjemo razmišljati o uzvratu, najavio je Dalić, koji je na kraju objasnio i neigranje Mandžukića.

Mandžukić je htio igrati, a i ja sam htio da igra, ali razgovarali smo i zaključili da ipak bude na klupi, jer vjerojatno ne bi izdržao cijelu utakmicu, pa bi izgubili i njega i jednu zamjenu, zaključio je izbornik.

Continue Reading