Connect with us

Scena

Zajedništvo u Fojnici – 28. godina HDZ-a BiH i prvi završni skup

“Fojnica je uvijek uz HDZ i Zajedništvo, stoga mi je iznimno drago da su završni skupovi počeli upravo iz Fojnice, jer danas slavimo i 28. obljetnicu osnutka stranke u ovoj općini te mi je drago pozdraviti i ovako puno hrvatskih dužnosnika”, kazao je Branko Stanić, predsjednik Općinskog odbora i predsjedatelj Vijeća.

Nakon druženja u stranačkim prostorijama, izaslanstvo je posjetilo i Franjevački samostan Duha svetoga  gdje ih je dočekao gvardijan fra Miro Relota zahvalivši domaćinima što su u sklopu posjete Fojnici uvrstili i posjet ovoj maloj franjevačkoj zajednici.

Prije završnog skupa položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima a predsjednik Čović je dobio i poseban poklon. Naime, Ivica Tuka, Fojničanin zaposlen u komunalnom poduzeću, svakodnevno se brine o čistoći fojničkih ulica i javnih površina. Izrada predmeta u boci njegova je strast više od deset godina.

“S izradom predmeta u boci počeo sam 2007. godine. To je posao koji zahtijeva puno ljubavi i umijeća, a za izradu jedne boce, ovisno koliko je predmet zahtjevan, treba mi od jednog do nekoliko dana”, kazuje nam Ivica Tuka.

Na pitanje što ga je potaknulo da se izabere ovaj neobičan hobi, kaže nam da je godinama radio uz rakijske kazane, a uz “veseli stroj” boce su neizostavne. Za razliku od onih koji ih rado prazne, Ivica Tuka odlučio je od njih praviti prava umjetnička djelo.

Jedno od njih darovao je danas i predsjedniku HDZ BiH i hrvatskom članu Predsjedništva BiH dr. Draganu Čoviću.

Continue Reading