Connect with us

Kultura

Dr. sc. Vjekoslav Jeleč i prof. dr. sc. Mario Zovak iskazali potporu dr. Draganu Čoviću, kandidatu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH

Dr. sc. Vjekoslav Jeleč, specijalist neurokirurg u Dubravi, a porijeklom iz Doboja, jedan od utemeljitelja predsjedništva Udruge bosanskih Hrvata Prsten i član Upravnog Odbora Hrvatske matice iseljenika, te prof. dr. sc. Mario Zovak, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice i izvanredni profesor Sveučilišta u Zagrebu pružili su potporu kandidatu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Draganu Čoviću na Općim izborima 2018. godine, kao i ostalim kandidatima Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH.

Dr. sc. Jeleč je tim povodom kazao da Hrvatima u Bosni i Hercegovini treba zajedništvo i solidarnost u djelovanju i integriranju u okvire BiH, a potom u Europsku zajednicu. „Dajem neupitnu potporu HDZ-u BiH i HNS-u, jer je to jezgra okupljanja i zajedništva, polazišna osnovica u stvaranju jednakopravnosti Hrvata u BiH“.

„Hrvati u Hrvatskoj i Hrvati u Bosni i Hercegovini jedan su narod u dvije domovine“, dodao je prof. dr. sc. Zovak te naglasio da se kroz zajedništvo mnogo toga može napraviti.

Pozvali su sve Hrvate u BiH i iseljeništvu da izađu na Opće izbore 7. listopada, iskoriste svoje biračko pravo i biraju onog kandidata koji Hrvatima, kao jednom od konstitutivnih naroda, može omogućiti ono što im pripada.

Continue Reading