Connect with us

Glazba

Zaboravljene fotografije Johna Lennona uskoro na dražbi

Nikada dosad viđene fotografije Johna Lennonadnevnik.ba koje su više od 30 godina bile skrivene u ladici jer je njihov vlasnik mislio da su bezvrijedne, nedavno su ugledale svjetlo dana, a britanski aukcionar Darren Julien njihovu vrijednost procjenjuje na 10.000 funta.

Ispripovijedao je da je u liverpulski ‘The Beatles Story museum’ na procjenu nedavno doneseno 26 fotografija i negativa koji datiraju iz 1970. godine, prenosi Fena.

Njihov vlasnik, koji je želio ostati anoniman, kazao je da je negative vjerojatno kupio njegov pokojni otac dok je sedamdesetih godina prošlog stoljeća studirao umjetnost. Rekao je i da su u tami ladice sigurno provele 34 godine jer je njegov otac vjerovao da su bezvrijedne.

Vrlo osobni Lennonovi portreti poput ovih su ‘rijetkost’, a vrijednost bi im mogla dosegnuti 10.000 funta, rekao je Julien.

Negativi prikazuju Lennona u najznačajnijem umjetničkom dijelu karijere, kada su se Beatlesi ‘raspadali’, a on je objavio svoj treći singl – Instant Karmu.

Bio je to prvi solo singl člana legendarnog rock banda koji se u Sjedinjenim Državama prodao u više od milijun primjeraka.

Negativi i fotografije od studenoga će biti izloženi u muzeju Beatlesa u Liverpoolu, a tijekom 2018. ponudit će se na dražbi.

Continue Reading