Connect with us

Sinovi povijesti

VELIKI DAN ZA SREDIŠNJU BOSNU Otvorena šesta lamela bolnice u Novoj Biloj

Danas je svečano otvorena šesta lamela u Hrvatskoj bolnici “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj.  Nakon presijecanja vrpce, čime je i simbolično označen završetak radova, predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović, dr. Velimir Valjan, ravnatelj bolnice i Zvonko Milas državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, obišli su novoizgrađene bolničke prostorije, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Obraćajući se na svečanom otvaranju, Čović je kazao kako je ovo veliki dan za središnju Bosnu, Hrvate središnje Bosne ali i sve žitelje ovoga kraja.

„Ovo je simbol Hrvata, ne samo središnje Bosne, nego svih Hrvata diljem svijeta“, naglasio je.

„Siguran sam da ćemo mi trebati mnogo više zajedničkog razmišljanja i mnogo više zajedništva u promišljanju i izbjegavanju razlika koje smo kroz povijest imali da bi ova bolnica sutra uistinu bila prava bolnica. Zbog toga dr. Valjanu treba jedna velika pomoć svih nas, jer ovdje moraju raditi najbolji liječnici. Da bi ovdje radili treba osigurati uposlenicima uvjete da dr. Valjan nema problema s odlaskom mladih ljudi. Ovo je strateški interes hrvatskog naroda na najvišoj razini u BiH, odnosno Republike Hrvatske kad je u pitanju odnos prema BiH. Ja sam duboko uvjeren da je danas mnogo lakše nego što je bilo prije. Bilo je godina iskušenja i koliko god ćemo ih mi imati ispred sebe, samo mi moramo biti i ostati dostojni posla kojeg radimo“, kazao je Čović.

 

„Zajedno gradimo život u svakom dijelu gdje žive Hrvati, jer ovo je naša domovina Bosna i Hercegovina, posebno ovdje u našoj središnjoj Bosni“, poručio je Čović.

Hrvatska bolnica „Dr. fra Mato Nikolić“ uspješno je okončala ovaj projekt dogradnje bolnice s novom, šestom lamelom. S novim prostorom u šestoj lameli se proširuju smještajni kapaciteti, omogućava uvođenje novih usluga i osiguravaju bolji uvjeti za boravak, liječenje i rad u bolnici.

Svečanom otvorenju nazočili su dužnosnici HDZ-a BiH i HNS-a sa svih razina vlasti u Bosni i Hercegovini, dužnosnici iz Republike Hrvatske, gospodarstvenici, čelnici javnih ustanova i brojni drugi predstavnici iz društvenog i javnog života.

Nakon svečanog otvaranja, održana je i promocija monografije Hrvatske bolnice „Dr. fra Mato Nikolić. Monografiju su promovirali dr. Velimir Valjan, ravnatelj Hrvatske bolnice i autor Zvonimir Čilić.

Continue Reading