Connect with us

Kultura

“Ulaganjem u energiju, turizam i infrastrukturu podići standard građana”

Mandatar Tihomir Orešković na drugoj sjednici 8. saziva Hrvatskoga sabora predstavio je 20 ministara i program nove vlade Hrvatske, te od zastupnika zatražio da mu daju povjerenje.

‘Moramo se promijeniti, preuzeti odgovornost i rizik i uvijek učiti. U nečemu ćemo možda pogriještiti, ali to će nas ojačati. Moramo misliti na naslabije’, poručio je među ostalim Orešković.

‘Hrvatski građani traže da podignemo standard i to moramo napraviti, ulaganjem u energiju, turizam i infrastrukturu’, poručio je te dodao kako je njegov cilj poboljšati gospodarske i društvene prilike u Hrvatskoj, javlja Hrvatska televizija.

U tijeku je rasprava zastupnika o programu rada nove vlade Hrvatske i predloženim ministrima

Na današnjem zasjedanju za potpredsjednike Sabora izabrani su Ante Sanader (HDZ), Ivan Tepeš (HSP AS), Robert Podolnjak (Most). Za tajnika Sabora izabran je Damir Sesvečan (HDZ), a za zamjenika tajnika Sabora i tajnika plenarne sjednice izabran je Ivan Bukarica.

Na početku sjednice u dnevni red je uvršten prijedlog Mosta o ukidanju dijela prava saborskih zastupnika, među kojima naknada plaće u prvih godinu dana nakon isteka mandata. Za taj prijedlog glasovao je 81 zastupnik, 57 njih je bilo protiv, a tri suzdržana. tropolje.info

Continue Reading