Connect with us

Scena

U Šibeniku uhićena piromanka: Prošli tjedan užegla sedam požara

Kriminalističkim istraživanjem djelatnika Policijske uprave šibensko-kninske utvrđeno je da je 51-godišnjakinja od 18. do 23. srpnja otvorenim plamenom namjerno izazvala sedam požara u Dubravi kraj Šibenika na području Relja i Junakovića.

Od sedam požara šest je izazvala na privatnim parcelama mještana, a vatra se nije znatno proširila zbog samoorganizacije i brze intervencije vlasnika terena.

Zapalila je i jednu štalu, a vatru su prvi primijetili i ugasili policijski službenici koji su bili u preventivnom obilasku tog područja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom te uz kaznenu prijavu predana u Pritvorsku policijsku jedinicu PU šibensko-kninske.

Predviđena kazna za to kazneno djelo predviđena je  od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Znakovito je da ova vijest stiže samo tri dana nakon što je na području Zadra uhićena piromanka zbog sumnje da je podmetnula dva požara, koja su, zahvaljujući brzoj vatrogasnoj intervenciji – brzo ugašena.

Piromanka iz Zadra je izazvala dva požara 20.srpnja, a spomenuta 45-godišnjakinja je uhićena i također se nalazi u pritvoru.

MP/foto:

Continue Reading