Connect with us

Sinovi povijesti

MOSTAR: Fra Augustin Čordaš, sin poznatog hrvatskog političara služio mladu misu u crkvi Sv. Petra i Pavla

Hercegovačka franjevačka provincija bogatija je za još jednog fratra. U crkvi svetih Petra i Pavla u Mostaru danas je svoju prvu, mladu misu služio fra Augustin Čordaš. Fra Augustin je sin i jedno od šestero djece Katice i Davora Čordaša, minitra za izbjegle i raseljene osobe u Vladi Republike Srpske, javlja Hrvatski Medijski Servis.

U propovjedi je istaknuto kako je strpljenje jedna od fra Augustinovih vrlina, a mladom svećeniku i njegovoj obitelji čestitao je i božji blagoslov na njega zazvao provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko.

Među uzvanicima na svečanom ručku i mnoštvo političara

Nakon mlade mise, upriličen je svečani ručak na kojem se okupilo mnoštvo uzvanika iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i Hrvatske, od Slavonskog broda, preko Bosanske Posavine, do Hercegovine. Kako je fra Augustin sin poznatog političara, među uzvanicima su se našli i brojni hrvatski političari; hrvatski član Predsjedništva BiH dr Dragan Čović, predsjednik F BiH Marinko Čavara, predsjednik Glavnog vijeća HNS BiH dr Božo Ljubić, dopredsjednik RS Josip Jerković, zastupnici u državnom i parlamentu F BiH, premijeri hercegovačkih županija dr Nevenko Herceg i Zdenko Ćosić, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i mnogi drugi. O fra Augustinu su govorili njegova braća franjevci, a svečanost su glazbom uljepšali klapa Stijene, te folklorna skupina iz Plehana.

Fra Augustinu je provincijal Hercegovačkih franjevaca fra Miljenko Šteko dodijelio za pastoralnu službu župu Posušje. Kad već nije mogao biti poslan na službu u Posavinu, posavski fratri  izrazili su želju da im mladi svećenik bar ponekad dođe služiti misu i propovjedati u rodni kraj njegova oca./HMS/

Continue Reading