Connect with us

Scena

U Mostaru Naša TV predstavila program i svoje novinare

Prvi programski sadržaji Naše TV sa sjedištem u Mostaru trebali bi se početi emitirati u ponedjeljak, 14. ožujka u 17.30 sati emisijom ”Dobar dan Hercegovino”, rečeno je na tiskovnoj konferenciji uredništva Naše TV na Bišću polju u Mostaru.

U 19.00 sati bit će emitirana središnja informativna emisija dnevnik, a od 20 sati tematske i dijaloške emisije.

”Do početka programa, u 17.30, bit će prikazivane video stranice, glazbeni spotovi i promidžbeni program, a s vremenom i programi o Europi i Europskoj uniji”, kazao je izvršni direktor Naše TV, Ivan Cigić, dodajući da će na kraju godine ova televizija imati respektabilnih sedam sati programa.

Također su za nedjelje najavili prijenos svetih misa iz gradova Hercegovine, odnosno emisiju o religiji, dječju te emisiju za dijasporu kao i jedan zabavni show subotom uvečer.

Naša TV je, po riječima Cigića, uspostavila suradnju s njemačkom kućom Deutsche Welle i više produkcijskih kuća u Hrvatskoj te dopisničku mrežu na razini BiH kao i suradnju s agencijama Sense i Fena.

”Naša TV je ozbiljan i, mislim, dugovječan projekt”, ocijenila je glavna i odgovorna urednica Naše TV, Hloverka Novak Srzić.

”Namjere su nam da ozbiljno u ovom medijskom prostoru zauzmemo svoje mjesto i obraćamo se svim stanovnicima ovih područja, koja su doista medijski bili potpuno zanemarena”, smatra Hloverka Novak Srzić, dodajući kako je mišljenja da će se ta nepravda pojavom Naše TV ispraviti.

Ona je dodala također kako će Naša TV biti neovisna od bilo kakvih političkih opcija s bilo kakvim partikularnim i inim interesima.

”To je platforma koja nam osigurava da smo ozbiljan i dugovječan projekt. Mala javna lokalna TV na hrvatskom jeziku koji je bio godinama zanemaren na javom servisu”, napomenula je glavna i odgovorna urednica Naše TV.

Inače, riječ je o privatnoj TV kući na hrvatskom jeziku za čiju je realizaciju od ideje proteklo 3 godine. Osnivači Naše TV su 55 gospodarstvenika iz Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije.

”Pedeset pet osnivača Naše TV ostvaruje svoje vlasništvo slijedom uplate ulagačkoga kapitala i na osnovu te koncepecije stvoren je jedan ravnopravan odnos među ulagačima”, informirala je direktorica Naše TV Željka Kvesić.

”Temeljni cilj Naše TV je program na hrvatskom jeziku namijenjen pučanstvu s ovog područja, a bavit će se lokalnim temama”, dodala je Kvesić napominjući kako će kvalitetu programa ostvariti na osnovu tehničkoga i programskoga tima koji se sastoji od 24-ero mladih ljudi.

Program Naše TV građani će moći pratiti putem programskih operatera Home TV i Telemacha.

FOTO Domagoj LEDIĆ
 

TAGOVI bpz.ba

Continue Reading