Connect with us

Sinovi povijesti

ČOVIĆ S KARAMARKOM: HDZ Hrvatske će i dalje davati potporu jačanju pozicije Hrvata u BiH

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Hrvatske Tomislav Karamarko sastali su se danas u Bankim dvorima, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Čović i Karamarko na sastanku su govorili o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj te o budućoj uskoj suradnji koje će se odvijati između ove dvije sestrinske stranke.

Naglašeno je kako će se u skorijoj budućnosti održati i zajednička sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH i HDZ RH, na kojoj bi se govorilo o nastavku suradnje koju ove dvije stranke imaju.

Dvojica predsjednika ocijenila su kako je realno da BiH početkom 2017. dobije status kandidata za članstvo u EU-u, kao i da je BiH predajom zahtjeva za članstvo u EU otvorila pozitivne procese za sva tri naroda koja žive u BiH.

Naglašeno je kako će HDZ Hrvatske i dalje davati punu potporu europskom putu BiH, te jačanju pozicije hrvatskog naroda, kao jednog od tri konstitutivna naroda u BiH tropolje.info

Continue Reading