Connect with us

Kultura

TOMISLAVGRAD: Oko 300 svećenika, biskupi i provincijali okupili se u frenjavčkom samostanu

U Franjevačkom samostanu u Tomislavgradu održan je Treći susret svećenika Bosne i Hercegovine, na kojem su sudjelovali svi biskupi Bosne i Hercegovine te apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto.

Uz biskupe su bili i dvojica franjevačkih provincijala iz Sarajeva i Mostara te oko tri stotine svećenika i đakona iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Svečano euharistijsko slavlje je točno u podne predslavio nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u zajedništvu sa svim biskupima te uz suslavlje svećenika i asistenciju đakona.

O susretu svećenika Bosne i Hercegovine u Tomislavgradu svoje promišljanje je za agenciju Fena dao dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu prof. dr. sc. Darko Tomašević, kazavši da je ovaj susret ostvaren u godini milosrđa i predavanja koja ustvari pokazuje da je godina milosrđa ne samo usmjerena na ljude vjernike već prije svega i na njih svećenike.

“U ovoj godini milosrđa mi nađemo ili osjetimo božje milosrđe, ono koje nam Bog daje preko nas i ljudima kojima smo poslani“, kazao je Tomašević.

Inače, ovaj Treći susret svećenika BiH je pripremio Organizacijski odbor pod predsjedanjem biskupa mostarsko-duvanjskog i apostolskog upravitelja trebinjsko-mrkanskog mons. Ratka Perića, predsjednika Vijeća za kler Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine. tropolje.info

Continue Reading