Connect with us

Uncategorized

-“IKEA” STEŽE OBRUČ” PRVO DORUČAK A POSLIJE “KAKO SE KAŽE”RADITE

Dok ne dođe IKEA,Slikovni rezultat za IKEA dosta nam radni doručak: Nemamo nikakvu strategiju, a volimo se slikati

Stranka HDZ 1990 na svojim službenim stranicama objavila je kako su veleposlanici i predstavnici EU održali radni doručak sa predsjednikom stranke, Ilijom Cvitanovićem te kandidatom za hrvatskog člana Predsjedništva HDZ 1990, Dijanom Zelenikom, na kojemu su razgovarali o političkoj situaciji, pripremama za izbore kao i izmjenama Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini.

Izborna kampanja je uvelike krenula u cijeloj Bosni i Hercegovini, tako da se koristi svaka prilika da se na bilo koji način uberu kakvi takvi politički bodovi kako bi se stranku i sebe osobno predstavilo u najboljem i najpoželjnijem političkom svjetlu. Tako su predstavnici „devedesetke“ na službenoj web stranici istaknuli „da veleposlanici stranih zemalja jasno prepoznaju politiku HDZ 1990 kao stranke koja suštinski zagovara integracije, ravnopravnost naroda, borbu protiv kriminala i nepotizma“.

Iako, od sada već famozne izjave da će blagodati akciza rezultirati dolaskom IKEA-e, kandidat HDZ 1990 za člana Predsjedništva Dijana Zelenika još uvijek nije istaknula nijednu konkretnu mjeru, nijedan potez koji bi integracije i ravnopravnost naroda doista i doveo do poboljšanja unutarnjih odnosa između triju konstitutivnih naroda.

Osim jasnog isticanja netrepeljivosti prema HDZ BiH i Draganu Čoviću, hoće li „devedesetka“ napokon svojim biračima, Hrvatima u Bosni i Hercegovini (samo njima?), objasniti mehanizme rješavanja hrvatskog nacionalnog pitanja ili na tragu predizborne utrke iz 2014. godine spremaju se prikazati kao idealni partneri „za sve i svašta ako zatreba“, kada su posve otvoreno ciljali na bošnjačke glasove i „europejce“ koji će sve njene građane dovesti do Bruxellesa na europskim tračnicama. Jesu li uputili iste međunarodne predstavnike što doista znači legitimnost i temeljna uloga Doma naroda kao pravne institutucije koju Ustavni sud vidi kao instancu zaštite nacionalnih interesa, ili su spremni na svojevrsne modifikacije istoga, ako bi ih takvo što dovelo u IKEA-ine fotelje bez obzira na reperkusije takvih poteza.

Da li će Ilija Cvitanović i Dijana Zelenika kao politički akteri jasno istaknuti stranim veleposlanicima i međunarodnoj zajednici da izmjene Izbornog zakona moraju pratiti presude Ustavnog suda ili su ipak spremni malo zažmiriti na korist „europejaca“ iz Sarajeva, osobito kada dođe, sada već famozna IKEA?                                               ( prof Vrane Katura) dopisnik  TEXSAS” Radio sam kod njih moto” NIKAD SVOJ”Slikovni rezultat za profesor udara glavom u školsku tablu

Continue Reading