Connect with us

Kultura

Tjedni komentar….. travanj 2023 godine…ponavlja se travanjski paket…Većina ne postoji jer nema manjine..

Nije nam cilj pisati kako će se formirati  Federalna Vlada,  vidljivo je da legaliziranje “alijanse i platforme” teško ide  Narodne mudroslovice se javljaju kad im dođe vrijeme ( “u turčinu vire nima”)… trakavica nastavlja u nedogled.  Teško je promijeniti paradigmu, ako si u smjernicama Islamske zajednice, nisi na Zapadu, na Istoku si, nije lako a srce te vuče na Zapad, jer srce zna gdje ti je mjesto…teško je to.. Slijedom  takvog uma svi projekti završavaju kao i travanjski …bez uspjeha i dogovora.
Mudra politika  Islamske zajednice, koalicije i jedinstva traje 30 godina i osnaženi su  istočni  zakoni. A vlastodršci u izobilju resursa i moći izgubili i vjeru i  mjeru i sram ( bez odgovornosti, uvijek u obrambenom stavu od “neprijatelja”). Zavaravanje, otezanje i neizvršenje potpisanog je u kampanji  priznao i SDA predsjednik, i time priznao da ne želi državu za sve narode koji u njoj žive, te nepoštivanje Mirovnog Sporazuma potpisanog u Daytonu.
Ustrajno se radi  na projektu “što je tvoje to je moje”  uz politiku  “kadli, tadli”.
O početka su znali islamisti da je država tri jednakopravna naroda udar na  Islamsku zajednicu. Za ovih 30 godina Federaciju  pretvaraju u Republiku Bosnu, proces u tijeku…  (samo slijepci  ne vide politički učinak) a Herceg Bosna je likvidirana ( tko vjeruje u Boga zna da je “križ. put istina i život” pa i čovječji planovi su snovi jer “kad čovjek pravi planove Bog se smije”) “darovana” u Federaciju, utopila se.

Vlada Federacije BiH: 4.500.000 KM za pomoć u liječenju braniteljskih populacija - Neum.online

 

Županija Zapadnohercegovačka sutra konačno dobiva novu Vladu? - Dnevno.baDnevno.ba

Hrvati opstaju samo još u Županijama sa hrvatskom većinom, uz maksimalno i principijelno zajedništvo, a ako ih  nadvlada oholost pa se razjedine ni tamo ih neće biti. Ozbiljna vremena zahtijevaju ozbiljne hrabre političare, vizionare i mudrace. Zajedništvo znači za jedan cilj ( ne osobu), za koji se udružuje uz uvažavanje svakoga, bez oholosti (tko želi biti prvi neka bude zadnji)
Povijest se ponavlja, travanj je … nema dogovora jer  isti su odlučili da nema dogovora. Prirodno, slijedi intervencija  Visokog predstavnika međunarodne zajednice, a  iskustvo “govori” … uglavnom na  dobrobit bošnjačko muslimanske koalicije, koja je u zajedništvu IZ.
Zastupnički dom parlamenta FBIH  neće imati većinu bez bošnjačko muslimanske koalicije.
I tako u tekućoj 2023 godini “predziđe kršćanstva je u entitetu Republika Srpska  ( Vrbaški grad / banjalučka tvrđava koja je najduže odolijevala osmanskim napadima, a uspjeli su je osvojiti 1521 godine i pretvoriti u središte Bosanskog pašaluka sve do 1639 godine kada se premješta u Sarajevo)
U susret XIV Saboru HDZ BiH
U Bibliji piše “narod bez vodstva propada” slijedom istog… daj nam Bože najbolje i najmudrije vodstvo koje će žrtvovati sebe za narod i ekonomski opstanak u domu i domovini Bosni i Hecegovini.
Autor objave Mladen Ljubić Vajta
Mladen Ljubić-Vajta! Hrvati ne žele Milanovića, ali ga želi ...

Continue Reading