Connect with us

Kultura

Dopresjednik Republike Srpske dr.Davor Pranjić “Danas je župa sv. Marka Evanđelista na Plehanu svečano proslavila svoj patron.

Tom je prigodom svečano misno slavlje predslavio fra Mato Vincetić, župni vikar župe Plehan i vojni kapelan, zajedno s domaćim župnikom fra Antom Tomasom i drugim svećenicima okolnih župa.
Nama vjernicima, katolicima, a osobito vjernicima ovog dekanata, Plehan predstavlja jako bitno mjesto, mjesto susreta, snažne vjere, ponosa i prkosa, mjesto čiji su čvrsti korijeni isprepleteni u dubini ovog prelijepog kraja.

 

 

Došao sam ovdje kako bih, uz sudjelovanje na sv. misi, porazgovarao sa župnikom i vjernicima o svakodnevnim problemima, ali i o nastavku izgradnje samostana te idejnom rješenju za zvonik ove crkve koje mi je danas predstavljeno. Trenutno mogu kazati da nam se postavlja zadatak u kojem bi entitetske i državne institucije, institucije Vlade Republike Hrvatske, ali i ruke i srca naših dobročinitelja trebale pokazati zajedništvo i dati doprinos u završetku ovih projekata.

Na kraju, zahvaljujem na osobit način gvardijanu i župniku fra Anti Tomasu na pozivu da nazočim proslavi patrona ove župe i ujedno čestitam imendan svima onima koji nose ime ovog sveca.

 

Urednica tropolje.info za Republiku Srpsku Milijana-Fox- Marić

Continue Reading