Connect with us

BiH

Tjedni komentar…” šta ćeš ti među ljudima za živa mene” ..

.Svako vrijeme nosi svoje breme, a ako ne shvatiš bit vremena, vjeruj  nema popravnog. Mnogi urednici portala su sami sebe uvjerili kako se bez njihove objave važne, da su baš oni kreatori informacije  i javnog mišljenja. te da će mase trčati za njima (nemoj ovo..nemoj ono)
Istini za volju u kampanji se malo kreira neprirodna atmosfera, različite misli i želje.  Naprotiv, naš tim je spoznao kako su portali u  stvari dnevnici medijskog rada.  Svakodnevno ažuriranje  i tjedni pregled  u neku ruku tjedno izvješće. Upravo naš tjedni komentar je tjedno izvješće.
Pokojni cestar Ilija Purkić je imao jasan stav “ja volim tebe koliko i ti mene”  slično kao kad je boovski Mališa određivao granicu između Boova i Rasna pa reče ” uvijek je bilo naše do njihova i njihovo do našeg i dan danas je tu granica” Možda je Petko policajac bio jasniji kad je pravio uvid u saobraćajnom udesu u Klancu. Kao pravi stručnjak je donosio zaključke te je i prvom i drugom vozaču  napisao da je “u pravu”
Kad ga komandir upozorio kako ne može proći takav zapisnik Petko potvrdi   komandiru da je “u pravu”
Slično se događa kad razmatramo što je američki prijedlog za BiH. odnosno Fileov model. Mada je jedno od najboljih tumačenja imao  Vinko Galić Pašković, kad ga je sudac pitao “dal je tad i tad bio u Ljubotićima?” odgovorio je jasno ” nije vam točno pitanje gospon sudija”  Ima mnogo još sličnih primjera koji podsjećaju na Fileov model, jer upravo amerikanci nude Fileov model u BiH  temeljem ovih prijedloga, pa čak i kumstvo Cafe Seherzada je na istom principu. “Kume u redu ako imaš zahtjev da daš ime kafiću  a ja imam zahtjev da poneseš šinjel”  a otvaranje je bilo uoči Velike Gospe mislim1977 godine Vjerovatno se amerikanci plaše jednog jedinog stava našeg čovjeka iz Hercegovine. Uvijek su bila vremena kad se cijenila riječ, i tako bi sin radio poslove koje bi mu ćaća  odredio a oko Velike Gospe bi se dobro radilo, kresali bi se lišnjaci a nediljom (pošto je ćaća držao birtiju) prodavalo bi se vino. Ljubotići su rudarski kraj i svaka bi kuća držala polu birtiju. Ćaća bi  dok je završavao s poslom oko pranja čaša  i čišćenja pepeljara, brojao pare. Sin promatrajući upita ćaće da mu dade para, a  ćaća odmah upita za čega će mu pare, sin odgovori “da imam kad sjednem s ljudima” a ćaća ustade i ljutito reče ” šta ćeš ti među ljudima za mene živa” sin je ostao bez odgovora….e takav bi model BiH odgovarao (a istina je da je dogovoreno da neće biti Rata) stvoreni su uvjeti za Održavanje Izbora još kad bi Amer zatražio Ostavku od Komšića……) i Rješio dom Naroda………
Analitički tim BPZ
Voditelj tima
Mladen Ljubić Vajta

Continue Reading