Connect with us

Kultura

Tjedni komentar…. srce mi krvari kad vidim šta se sprema, povijest se ponavlja, isti scenarij kao prije 19 godina.

Odavno nije tajna i nemamo što biti iznenađeni, unitarnom Sarajevu smeta ( najradije bi da ga nema) vođa Hrvata u BiH  Dragan Čović. Sjetimo se scenarija prije 19 godina koji je kreiran uz pomoć međunarodne zajednice i domaćih izdajnika, za vrijeme i uz blagoslov Ive Sanadera. Tzv “tehničke izmjene Izbornog zakona” su predložili ( multietnički centar za ne-mir” Safeta Oručevića) SDA, DF  i Trojka  bošnjačka, a nismo zaboravili  ni Zlatka Lagumdžiju ….
A  danas je “borba” oko plina i BH-GAS-a …sarajevske firme sa uglavnom (98%) jednonacionalnom zaposlenom strukturom, takva je situacija širom BiH gdje je “vlast Bošnjaka” … naravno ako  “upadne” koji Hrvat on je nacionalno neosvješten i podoban za “građanštinu i predstavljanje javnosti”multi kulti”  To je realnost…
U uvjetima u kojima živimo veoma znakovito je na sceni prebrojavanje i sabiranje nacionalne ekonomske koristi ili gubitka, brojanje zaposlenih ili ne, dakle sve je “opstojnost ili ne” Odavno se evidentno broje, uspoređuju nacionalni ekonomski interesi sva tri naroda u BiH A sad je pitanje  zašto i kome smeta kada  i ako isto čine Hrvati (bore se i zastupaju interes Hrvata u BiH). Naravno ne treba mnogo pameti da shvatiš kako je politika “eliminiranja” Hrvata zarazila i pojedine u Međunarodnoj  zajednici ( svjesno ili ne, cilj i učinak je isti- oslabiti hrvatski ekonomski potencijal i)
Hvala Bogu da ima i onih koji razumiju problem opstojnosti trećeg (najmanjeg sa potpuno  jednakim pravima) naroda u BiH. Hvala Bogu ima mnogo EU zastupnika koji se bore pravilno predstaviti važnost jednakih prava i odgovornosti sva tri naroda za opstojnost BiH. Ključna uloga će biti Predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, a svi koji se bave politikom zaista obvezno trebaju znati razlikovati i prepoznati  zajednički slogan unitarista i međunarodne zajednice,… sveto Jajce i živio Brisel…..razmislite i osjetite vrijeme, zbog toga Srbi šalju poruku “dogodine u Prizrenu” a u zadnje vrijeme i jasnije “čekat ćemo i hiljadu Vidovdana”….. a gdje smo mi?… Ono što se Hrvatima dogodila “sječa kneževa” ( 200 dužnosnika eliminirano iz zakonodavne i izvršne vlasti) malo tko bi preživio. A od Boga je čudo da nas ima i da smo ponovo “top tema” u gospodarstvu, športu, kulturi, a politika  je učinila sve da nam “ogadi” BiH kako bi na kraju egzistirala dva entiteta sa dva naroda.

HV i HVO oslobodili Hrvatsku i omogućili Daytonski sporazum. Novog rata biti neće! - www.vecernji.ba

Borba traje, nije lako, treba mudrosti, snage i ustrajnosti, svijetla točka je HNS (Hrvatski narodni sabor) koja okuplja za jedan stol sve političke sudionike u vlasti (bilo koje razine)
Aktualno je vrijeme kada treba pozvati sve Topiće, Tokiće, Mariće, sve žive utemeljitelje, Prve dragovoljce, Organizatore otpora, ratne zapovjednike, intelektualce. gospodarstvenike i osvjedočene domoljube. Opasno se “nevrijeme” sprema a mi moramo biti “kao jedan”. To je jedina strategija obrane koja pobjeđuje. Mudar političar ne iskače na svaki izazov.  Dolazi vrijeme  “mudrosti”.. Hrvati su blagoslovljeni već time da postoji pisani trag blagoslova i opstojnosti vjere i pisma iz 9-tog stoljeća… “nikada ne napada, ne osvaja, samo brani Boga, obitelj dom i Domovinu”  Ustav Republike Hrvatske  definira kako Vrhovni zapovjednik oružanih snaga Hrvatske je Vrhovni zapovjednik svih Hrvata (ma gdje bili) Aktualni Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović svoju obvezu i dužnost realizira vidljivo i na svakom koraku. Ovih dana je primio najviše izaslanstvo HVO Organizatora otpora, a prošle 2023 godine je u Širokom Brijegu na blagdan Velike Gospe uručio Odličje Prvoj dragovoljačkoj postrojbi u BiH  koja se stavlja na raspolaganje  Predsjedniku HNS-a u BiH i Vrhovnom zapovjedniku svih Hrvata u stvaranju i jačanju hrvatskog zajedništva. Neka nam je Bog na pomoći.
Od tisuću razloga da budeš ljut ti odaberi onaj jedan da budeš tu ….Hrvat si
HRVATSKI PREDSJEDNIK Milanović u Širokom Brijegu odlikovao bojnu HVO-a, dodjela Reda hrvatskog trolista potvrda je hrabrosti i požrtvovnosti 1. bojne Poskok te podsjetnik na žrtve podnesene za slobodu i neovisnost Hrvatske |
Autor Mladen Ljubić Vajta

Continue Reading