Connect with us

Ekonomija

Tjedni komentar….. Izabrano je novo rukovodstvo Udruženja hrvatski audiovizualni centar “Kraljica Katarina” .

..  Ljilja Zovko je novoizabrana  predsjednica … Istini za volju znao sam (dužnost mi je znati) kako će se održati obnoviteljska izvještajno izborna Skupština, ali da će se dogoditi u jednom tako fantastičnom ozračju ni sanjao nisam. Obzirom na sve turobne i teške teme koje nas “žive trpaju u grob”, a ljudi su kao zombiji  bez volje i duha u sebi, pozitivno sam iznenađen optimizmom, raspoloženjem, snagom, voljom i osmjehom kakav dugo nisam  doživio.
Naravno da je priprema organizatora savršeno uređena, kapa do poda Miri Arapovitzu  koji je toliko pozitivno djelovao, promatrajući kako se realizira njegova zamisao i  oporuka pokojnog redatelja  Vlatka Filipovića. Također kapa do poda  na prijedlogu i izboru nove predsjednice Ljilje Zovko, prepoznate po ustrajnom radu i optimizmu, vjeri u Boga i dobre  osobe koje se zaista oko nje i okupljaju.
Kako reče Miroslav, odgovornost precizne organizacije je prihvatila Ljilja Zovko.  Iskustvo došlo do izražaja i rezultat je vidljiv, posebno u imenima koji su izabrani u novo rukovodstvo.
Sad već bivši predsjednik Milenko Miličević se uključio fenomenalno u protokol i zatražio da Ljilja Zovko predsjedava radnim predsjedništvom i Skupštinom koja je organizirana u dvije cjeline: izvještajnoj i izbornoj. Jednoglasno su prihvaćena izvješća, plan i izabrano novo rukovodstvo u sastavu:
Ljilja Zovko predsjednica,  Dalfina Bošnjak zamjenica predsjednice, Mirna Ljubičić  generalna tajnica, Marina Kljajo Radić dopredsjednica, Miljenka Koštro dopredsjednica, Ljiljana Rajković umjetnička ravnateljica, Maja Knezović Lasić zamjenica umjetničke ravnateljice . U Nadzorni odbor su izabrani: Zdenka Zelenika, Željka Ergelašev, Milenko Miličević,  Ivica Đogić
…Nazočnost utemeljitelja HAVC-a Dalibora Dale Nikolića, Miroslava Arapovitza, uz sjećanje na one koji više nisu među nama, a neki su daleko ili su spriječeni zbog zdravstvenih razloga. Ispriku i pozdrave su poslali utemeljitelj i Prvi predsjednik HAVC-a Jozo Marić, a potpora uz ispriku  izočnosti  Prvog Zapovjednika obrane Mostara. brigadira i utemeljitelja HAVC “Kraljica Katarina” Petra Zelenike  je pozdravljena iz srca.
Vajta ne bi bio Vajta da malo ne uskoči u protokol, zamolio je voditeljicu Mihaelu Milić za malo iznenađenje novom rukovodstvu. Mihaela je na koncu pozvala   Prvog zapovjednika udruge Prvih dragovoljaca Mladena Ljubića Vajtu da uruči prvu Zahvalnicu hrvatskom audiovizualnom centru “Kraljica Katarina”  predsjednici Ljilji Zovko  i sat znak Prvih dragovoljaca 91-95 zamjenici predsjednice Dalfini Bošnjak.  Sat simbolizira  proces koji traje i predstavlja prvi vid suradnje i potpore od Prvih dragovoljaca 91-95.
Lijepo je bilo danas svjedočiti mozaiku suradnje između djelatnika i rukovodstva  Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, ravnatelja  galerije Kraljica Katarina, fotografa misije Framost meštra Ante Borasu  i članstva HAVCa Kraljica Katarina,  sve savršeno, usklađeno, sa mnogo ljubavi i uvažavanja u savršen mozaik različitosti koje se nadopunjuju. Zahvalnost i osmijeh je vidljiv na svim sudionicima.
A na koncu druženje uz kavu sa predbožićnim blagoslovom. Rođendanska želja predsjednice Ljilje Zovko je ispunjena u krugu prijatelja.
Autor: Objave Mladen Ljubić Vajta

Continue Reading