Connect with us

Sinovi povijesti

SVE SLUÄŒAJNOSTI SU NAMJERNE

KAKVA ‘SLUÄŒAJNOST’: Svaki treći Hrvat nezadovoljan s trajanjem godiÅ¡njega, a Å¡to mislite za koga svaki treći Hrvat radi?!

Autor: n

Iako ne postoje relevantni podaci za ovu godinu, prema podatcima iz 2010. gotovo 30 posto građana je radilo za državu, a s dolaskom krize i brojem otkaza, padom broja stanovnika i masovnim iseljavanjem ta brojka je još više porasla (jer uhljebi nisu dobivali otkaze pa nisu imali potrebe ići tražiti sreću negdje vani). Naravno, to ne znači da su svi zaposlenici u državnoj službi ili tvrtki nezadovoljni, ali većina je, i to govori nešto o radnim navikama hrvatskoga naroda.

Trećina građana nije zadovoljna s trajanjem godišnjeg odmora. Po tom pitanju svog nezadovoljstva posebno se ističe jedna skupina nezaposlenih. Međutim, kada pogledate malo podatke, shvatit ćete u koliko tragikomičnoj državi zapravo živimo.

Najviše dana godišnjeg imaju zaposleni u institucijama, čak 26,3 dana. Zaposleni ispitanici ove godine u prosjeku imaju 23,3 dana godišnjeg odmora. U usporedbi s prošlogodišnjim rezultatima, ove godine ispitanici imaju dva dana godišnjeg odmora više. Najviše godišnjeg odmora imaju zaposleni u velikim tvrtkama, u prosjeku čak 24,8 dana, dok najmanje dana imaju oni zaposleni u malim tvrtkama (20,6 dana). Gledano prema tipu vlasništva tvrtke, prosječno, najviše dana godišnjeg odmora imaju ispitanici zaposleni u hrvatskim institucijama – čak 26,3 dana, dok najmanje imaju oni zaposleni u privatnim tvrtkama u pretežno domaćem vlasništvu (21,6 dana).

Ne morate ni pogađati tko je nezadovoljan!

Većina ispitanika (62 posto) zadovoljna je brojem dana godišnjeg odmora, dok ih 4 % smatra da čak ima i previše dana odmora što rezultira smanjenjem produktivnosti. Trećina ispitanika (34 %) htjela bi više dana godišnjeg i to u prosjeku 29 dana. Najveći nerazmjer između postojećeg i željenog broja dana godišnjeg odmora je kod ispitanika zaposlenih u malim tvrtkama (imaju 20,6, a željeli bi 27,8 dana). Ispitanici zaposleni u velikim tvrtkama ili institucijama najzadovoljniji su brojem dana godišnjeg (67 %).

Najmanje su zadovoljni brojem dana godišnjeg odmora zaposleni u državnim tvrtkama, njih 43 % željelo bi imati više dana. Želja im je u prosjeku imati 33,3 dana godišnjeg odmora, dok trenutno imaju 24,7 dana. Najzadovoljniji su zaposleni u hrvatskim institucijama, njih 81 % zadovoljno je brojem dana godišnjeg odmora (u prosjeku čak 26,3 dana). Krajnji zaključak istraživanja portala MojPosao bio je da zapravo svaki treći Hrvat nije zadovoljan s brojem dana godišnjeg odmora. Nije li to zanimljiva slučajnost da statistički svaki treći Hrvat radi za državu.

Sve slučajnosti su namjerne!

Iako ne postoje relevantni podatci za ovu godinu, prema podatcima iz 2010. gotovo 30 posto građana je radilo za državu, a s dolaskom krize i brojem otkaza, padom broja stanovnika i masovnim iseljavanjem ta brojka je još više porasla (jer uhljebi nisu dobivali otkaze pa nisu imali potrebe da odu tražiti sreću negdje vani). Naravno, to ne znači da su svi zaposlenici u državnoj službi ili tvrtki nezadovoljni, ali većina je i to govori nešto o radnim navikama hrvatskoga naroda.

Ne samo da su građani u privatnim tvrtkama (koji po svim istraživanjima više rade od državnih zaposlenika) slabije plaćeni od hrvatskog prosjeka, već su u državni zaposlenici plaćeni više od prosjeka. Kao da to nije dovoljna nepravda, ti isti državni radnici nisu zadovoljni sa svojim godišnjim odmorima dok bi zaposlenici privatnog sektora bili skoro pa savršeno zadovoljni s onih pet, šest dana godišnjega više koji imaju njihovi kolege državni zaposlenici. tropolje.info

Continue Reading