Connect with us

Nogomet

Slaven Bilić zbunio Engleze: Svastika se crta zbog slave na YouTubeu

Slaven Bilić iznenadio je Engleze tvrdnjom da svastika s Poljuda nije rasistički čin. Britanski The Independent navodi da se nekadašnji izbornik Hrvatske, odnedavno na radu u Premierligi, našao usred kontroverzne rasprave nakon što je ustvrdio da iscrtavanje zloglasnog naci-simbola na nogometnom travnjaku nema veze s rasizmom. Bilić je sociološkim pristupom objasnio takav stav, prenosi Index.hr.

“Krivci za taj incident samo su tražili pozornost, koju potom kapitaliziraju na društvenim mrežama. Ne smatram da je riječ o rasistima. Oni to rade samo da nešto naprave, jer u današnje vrijeme time kupuju slavu na društvenim mrežama. Takav potez garantira im mjesto na YouTubeu te postaju heroji za jednu grupu ljudi”, rekao je Bilić.

Reagirao je, tvrdi, nakon što je pročitao komentare o buđenju rasizma u Hrvatskoj.

“Naravno da Hrvati nisu rasisti. Mi smo sve, osim rasista. Jednostavno ne možete hrvatske navijače nazivati rasistima. Riječ je možda o desetak ili najviše stotinu ljudi koji rade takve incidente”, odrješit je menadžer West Hama, koji je obrambenim gardom stao i uz bivšeg poslodavca, Hrvatski nogometni savez.

Iako su navijači Hrvatske i u Bilićevoj eri ispoljavali ekstremizam na tribinama, a političari i nogometni dužnosnici u isto vrijeme pričali o “veličanstvenoj atmosferi”, bivši izbornik smatra da su ozbiljno pristupili rješavanju ovog problema.

“Zaista ne mogu kriviti HNS. Splićanin sam i Hrvat, znam da naš nogometni savez kao i Vlada nastoje iskorijeniti ovaj problem. Trude se, ali nemoguće je spriječiti nekoga da viče s tribine”, zaključio je. tropolje.info

Continue Reading