Connect with us

Uncategorized

Sastali se Karamarko, Petrov i Orešković: ‘Dogovorili smo se o ustroju Vlade

Autor: M. Berić/bpz.ba

VoÄ‘a Mosta, Božo Petrov, novinarima je u kratkoj SMS poruci oko 15 sati kratko potvrdio da “danas neće biti sastanaka timova Mosta i Domoljubne koalicije”, a saborski zastupnik Mosta, Miro Bulj, Hini je rekao kako “nema ničeg dramatičnog”.

U utorak  poslijepodne u zagrebačkom hotelu Sheraton sastali su se Božo Petrov, Tomislav Karamarko i mandatar Tihomir Orešković.

“Napravili smo rezime onoga što smo jučer dogovorili. Ne možemo ništa u 15 dana. Sada smo bili s Oreškovićem i prenijeli mu sve o čemu smo danas razgovarali. Sljedeći tjedan počinjemo razgovarati o imenima ministara”, kazao je Karamarko.

“Nikad sa strane HDZ-a nisam doživio pritisak da se to što prije napravi i mi očekujemo da će se plan ostvariti u sljedećih šest mjeseci, a da će se reforme provesti kroz dvije godine”,  rekao je Petrov.

Pregovori otkazani

Pregovori čelnika Domoljubne koalicije i Mosta, koji su prema neslužbenim najavama trebali početi u utorak u 14 sati u središnjici HDZ-a, nisu se održali, a iz HDZ-a je popodne najavljeno kako će predsjednik stranke Tomislav Karamarko dati izjavu novinarima “između 16 i 17 sati”.

Vođa  Mosta, Božo Petrov, novinarima je u kratkoj SMS poruci oko 15 sati kratko potvrdio da “danas neće biti sastanaka timova Mosta i Domoljubne koalicije”, a saborski zastupnik Mosta, Miro Bulj, Hini je rekao kako “nema ničeg dramatičnog”.

U HDZ-u novinari koji od podne čekaju ispred središnjice stranke, nisu dobili službeno objašnjenje zašto danas nema nastavka jučer započetih razgovora. No najavljena je izjava predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka između 16 i 17 sati. Inače, novinari Karamarka danas nisu vidjeli u središnjici stranke.
Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj Hini je rekao kako “nema ničeg dramatičnog”,  i da Most i dalje ustraje dosljedno u svojim zahtjevima za resorima kroz koje mogu provoditi ključne reforme.
“Najvažnije su nam reforme i ljudi koji će ih provoditi, ključna su nam ministarstva bitna jer ih samo tako možemo provesti. Nama ne trebaju nikakvi šminkerski resori “, rekao je Bulj.
Jedan od važnih zahtjeva Mosta je onaj za Ministarstvom unutarnjih poslova, što su obrazložili jedinom mogućnošću učinkovite borbe protiv kriminala i korupciji. Za to je ministarstvo međutim zainteresiran i HDZ.
Na pitanje zašto danas nije bilo najavljenih pregovora Bulj je odgovorio kako to ne zna.
No, naglasio je da pregovarački timovi redovito usklađuju pregovore, a da Nacionalno vijeće Mosta donosi konačne odluke o onome što se pregovora.

Continue Reading