Connect with us

Priopćenja

Grmoja dao iskaz USKOK-u: Imamo indicije da je ministar Ostojić preko Bertine pratio Petrova

Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja dao je danas poslijepodne iskaz USKOK-u o indicijama da je PNUSKOK pratio Božu Petrova. U izjavi za medije pojasnio je na čemu temelji svoje navode.

-Prije desetak dana sam dobio informaciju da je saborskom odboru prijavljen podnesak pod nazivom “Politička hobotnica Bože Petrova” gdje se u biti kaže da je ministar Ranko Ostojić preko Bertine pratio gospodina Petrova, odnosno njegove kontakte koje je ostvario putem mobitela. Na taj način je valjda htio vidjeti kakvu će odluku donijeti Petrov. Postojale su i neke sumnjive situacije gdje su neke informacije procurile u javnost i ja sam rekao da imam indicije i da sumnjam da se to dogaÄ‘alo. Neka sada institucije odrade svoj posao i neka se utvrdi je li to istina. Ja sam dobio informaciju da je anonimna osoba podnijela podnesak. Dobio sam potvrdu da je to tako – izjavio je Grmoja.

>>U Saboru zaprimili prijavu o nezakonitom praćenju Bože Petrova

Istaknuo je kako sumnja da da je Ranko Ostojić zloupotrijebio svoj položaj

-Ja sam rekao da sumnjam u to da je Ranko Ostojić zloupotrijebio svoj položaj. Ja nisam rekao da je to sigurno tako niti imam dokaze. Ja želim da taj aparat služi borbi protiv korupcije, a ne da služi za političke obračune. Volio bih da se to nije dogodilo. Te indicije nisu utjecale na odluku da ne idemo s SDP-om. ÄŒitao sam u novinama da su i HDZ i SDP pratile Petrova, ja to ne znam, ali to nema nikakve veze s naÅ¡om odlukom. Ne mogu reći tko mi je rekao te informacije, to sam rekao USKOK-u i taj čovjek je rekao da će doći dati izjavu. Ja vjerujem toj osobi i sad je potvrÄ‘eno da je to prijavljeno. Nije riječ o nekom službeniku niti stranačkoj osobi nego je ta osoba dobila informaciju iz obavjeÅ¡tajne zajednice. Nisu to moje optužbe, stigao je podnesak na saborski odbor – kazao je Grmoja.

Iz MUP-a nisu željeli komentirati Grmojine navode, a o svemu očitovat će se i tehnički ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, na konferenciji za novinare najavaljenoj za srijedu.

 

M.M. bpz.ba

Continue Reading