Connect with us

Kultura

Ruža Rosi “Nova “Kraljica” Poezije-

U trodnevnoj manifestaciji od 27- 29.09.2019. u Beogradu ,uz potporu ministarstva kulture i informiranja vlade republike Srbije održan je “Prvi međunarodni festival Romske poezije” . U veličanstvenoj sali kluba poslanika na Dedinju uz mnogobrojna vrijedna priznanja učesnicima festivala dodijeljene su i posebne nagrade specijalnim gostima.

Poetesi i spisateljici Ruži Rosi i uručeno je prestižno priznanje u vidu nagrade za životno djelo – Slobodan Berberski u oblasti književnog stvaralaštva, te posebno priznanje “Antidiscrimination Roma writers in the world.” 
Nagrade su uručili gosp.Jovan Damjanović-Veleposlanik i predsjednik “Svjetske organizacije Roma” i gosp.Zlatomir Jovanović – predsjednik ” Udruženja Romskih književnika – Beograd. 
Spisateljica Ruža Rosi uz pozitivno izražene emocije povodom uručenih prestižnih priznanja izjavila je kako joj je velika čast ali i odgovornost primiti ova priznanja te da će i u buduće svojim književnim perom ustrajati u borbi protiv diskriminacije Roma jer kako kaže i njena duša je Romska i puna ljubavi za sve ljude.

Continue Reading