Connect with us

Sinovi povijesti

“RH i hrvatski narod može računati na potporu i pomoć BiH, kao i svoga hrvatskoga naroda”

Predsjedatelj Doma naroda Parlamenta BiH i čelnik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović uputio je u nedjelju potporu te je ponudio pomoć državnom vodstvu Hrvatske u svladavanju posljedica potresa u Zagrebu koji je pogodio ovaj grad u jeku krize s koronavirusom.

ČOVIĆEVO PISMO POTPORE HRVATSKOJ

                              “RH i hrvatski narod može računati na potporu i pomoć BiH, kao i svoga hrvatskoga naroda”

U pismu upućenom predsjedniku Zoranu Milanoviću, premijeru Andreju Plenkoviću, i predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću, Čović je istaknuo da s velikom tugom prati vijesti o posljedicama potresa koji je jutros pogodio područje Zagreba i nanio veliku materijalnu štetu. Izrazio je suosjećanje i zabrinutost u ime Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, HNS-a BiH i u svoje osobno.

“Republika Hrvatska i hrvatski narod može računati na potporu i pomoć susjedne Bosne i Hercegovine, kao i svoga hrvatskoga naroda u njoj, osobito u ovim teškim trenutcima kada se uz sve nedaće uzrokovane širenjem zaraze koronavirusom, Hrvatska suočava i s posljedicama ovakve prirodne katastrofe kakav je potres”, naveo je Čović u pismu. Pri tome je izrazio vjeru da će se i ovaj izazov prebroditi uz uzajamnu pomoć te u budućnosti nastaviti promicati bolju međusobnu suradnju i jačati solidarnost./Hina

Continue Reading