Connect with us

Scena

Rama: Obilježena 25. obljetnica osnutka OO HDZ BiH Rama

U dvorani Kulturno informativnog centra u Rami, jučer je obilježena 25. obljetnica osnutka OO HDZ BiH Rama.

Najprije se članstvu i simpatizerima stranke obratio predsjednik OO HDZ BiH Rama Drago Tule, koji se u svom govoru osvrnuo na početke djelovanja HDZ-a u Rami. Naravno, u svom govoru nije propustio osvrnuti se na aktualnu situaciju u kojoj se naša općina nalazi. Opći je dojam da postojeća vlast predvođena HDZ 1990 ne čini dovoljno za opstanak Hrvata u Rami. Stoga je pozvao nazočne da na sljedećim izborima podrže listu OO HDZ BiH Rama koja će znati odgovoriti izazovima vremena.

Budući da je obilježavana 25. obljetnica, bio je to povod da se u ime Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH u našoj općini obrati i dr. Jerko Pavličević. On se u svom govoru posebno osvrnuo na početke djelovanja HDZ-a i sudjelovanju u pripremama za Domovinski rat. Isto tako istaknuo je važnost mladeži, koju je pozvao da se aktivnije uključi u političke tijekove naše općine. Samo uključivanje mladeži jamči nastavak uspješnog rada HDZ-a u općini Prozor-Rama, zaključio je dr. Pavličević.

Na kraju svečane sjednice nazočnima se obratio i Vlado Džojić, glavni tajnik HDZ BiH i osobni izaslanik predsjednika HDZ-a BiH i predsjednika HNS-a dr. Dragana Čovića.

Pored navedenih sjednici su nazočili i Rafael Gagro, predsjednik ŽO HDZ Hercegovačko neretvanske županije, te dr. Josip Grubeša, ministar pravde BiH.

Cjelokupni program prigodnim pjesmama obogatila je Biljana Glibo sa svojom glazbenom skupinom.

Obilježavanje 25. obljetnice osnutka HDZ-a u Rami imalo je i humanitarni karakter. Nakon svečane sjednice prikupljala se pomoć za jednog ramskog poljoprivrednika.

Nakon službenog dijela programa, nazočni su nastavili druženje na prigodnom domjenku koji je organizirao OO HDZ BiH Rama./HMS/tropolje.info

Continue Reading