Connect with us

Nogomet

HNS: Biti ćemo sigurno kažnjeni, ovo je šamar čitavoj Hrvatskoj i to od huligana

Sinoćnja utakmica između Hrvatske i Italije (1:1) pala je u sjenu kukastog križa koji je ucrtan razno raznim kemikalijama na travnjaku Poljuda. Čelnici Hrvatskog nogometnog saveza zbog toga su održali i izvanredu pres konferenciju za medije, na kojoj su govoriti predsjednik HNS-a Davor Šuker, izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović te povjerenik za sigurnost u HNS-u Zoran Cvrk.

– Kao što sam rekao i jučer. Ovdje se radi o sabotaži, tražit ćemo od policije da istraži ovo kriminalno djelo. Još jednom ispirke svima, kazao je u uvodu glasnogovornik HNS-a, Tomislav Pacak, a nakon njega riječ je uzeo i predsjednik saveza, Davor Šuker.

– Strašno mi je krivo što sva utakmica nije protekla kako treba. Žao mi je igrača i trenera. Od svih odgovornih institucija tražim da odrade svoj posao i pomognu našem nogometu, to je najvažnija sporedna stvar na svijetu. Ogorčen sam, bit će strašno vidjeti lica disciplinske komisije u Nyonu i Ženevi. Nadam se da huligani neće pobijediti i tražimo od svih da zaštite hrvatski nogomet, državu i grad Split – kazao je Šuker.

S druge strane Damir Vrbanović istaknuo je kako je ovo proračunato i organizirano djelo, javlja Hina.

– Ovo nije slučajnost, netko je ovo pažljivo proračunao. Sada nam je potrebna pomoć države, ne treba sve ograničiti na HNS i reprezentaciju. Ovo je bio šamar čitavoj Hrvatskoj, i to od huligana. Ako se počinitelji i otkriju, sramota će ostati, prema Talijanima. Stalno se borimo ne bi li pokazali kako u hrvatskom nogometu više nema ovakvih ispada i onda se pononvno osramotimo. Vidjet ćemo idućih dana kako će se stvari razvijati, kazao je izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović.

Splitska policija započela je kriminalističko istraživanje kako bi otkrila tko je prije kvalifikacijske nogometne utakmice između Hrvatske i Italije na travi poljudskog stadiona napravio znak kukastog križa.

– Kukasti križ je na jugozapadnom dijelu travnjaka uočen krajem prvog poluvremena kada su ga djelatnici stadiona pokušali ukloniti, ali bezuspješno. Odmah po završetku utakmice policija je na mjestu događaja obavila očevid kojega je nastavila i jutros i koji još traje, a usporedo s tim se provodi i kriminalističko istraživanje”, kazala je Željka Radošević iz splitske policije.

Policija kaže kako će podnijeti kaznenu prijavu protiv, za sada, nepoznate osobe, a u dogovoru s državnim odvjetništvom će odlučiti o kojoj će prijavi biti riječ. Nisu željeli komentirati je li točna informacija koja se sinoć pojavila u medijima da se najvjerojatnije radi o tekućini koja je prethodno u znaku kukastog križa prolivena po travnjaku zbog čega je taj dio trave “izgorio”, a može se uočiti tek paljenjem svjetala na stadionu.

Događaj je danas komentirala i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je najoštrije osudila pojavu svastike na travnjaku na sinoćnjoj utakmici reprezentacija Hrvatske i Italije u Splitu.

“Hrvatska ima najbolje i najvjernije navijače, ali i vrlo ozbiljan problem s huliganima kojima je cilj ocrniti ne samo hrvatski nogomet, nego i hrvatsku državu. Ovime je nanesena nemjerljiva šteta ugledu naših građana i naše domovine u svijetu, te tome i takvima treba konačno stati na kraj. Tražim ‎žurnu istragu, odlučnu reakciju svih nadležnih institucija u cilju pronalaženja i procesuiranja počinitelja”, stoji u priopćenju./tropolje.info

Continue Reading