Connect with us

Kultura

Prva reakcija Ivana Anušića nakon što je predložen za ministra obrane

“Resor Ministarstva obrane je iznimno važan za Hrvatsku i u potpunosti sam spreman dati sve od sebe da očuvamo i dodatno osnažimo i osuvremenimo Hrvatsku vojsku i sve njene sastavnice”, rekao je Anušić.

 

 

Premijer Andrej Plenković ranije je rekao da je za novog ministra obrane i potpredsjednika Vlade predložio  Ivana Anušića. Sada se po prvi put oglasio i sam Anušić:

“Iznimna mi je čast što sam predložen za ministra obrane i potpredsjednika Vlade. Zahvaljujem se na potpori stranačkim kolegama i koalicijskim partnerima, no prije svega predsjedniku Vlade i HDZ-a Andreju Plenkoviću, koji mi je ukazao povjerenje.

Nastavljamo izvrsnu suradnju koju smo ostvarili u proteklim godinama, radeći na ključnim temama za boljitak Osječko-baranjske županije i Slavonije, kao i u okviru pobjedničkog tima Odvažno za Hrvatsku iz razdoblja unutarstranačkih izbora.

Resor Ministarstva obrane je iznimno važan za Hrvatsku i u potpunosti sam spreman dati sve od sebe da očuvamo i dodatno osnažimo i osuvremenimo Hrvatsku vojsku i sve njene sastavnice. Smatram da višegodišnjim iskustvom u politici kao načelnik općine Antunovac i župan Osječko-baranjske županije te kao maloljetni dragovoljac Domovinskog rata mogu dati svoj doprinos i na nacionalnoj razini.

Raduje me što će priliku na mjestu župana dobiti moj zamjenik Mato Lukić, izniman čovjek i profesionalac, koji je jamac da će se nastaviti realizacija svih projekata važnih za stanovnike Osječko-baranjske županije.”

D.M. /Foto: privanti iozvor

Continue Reading