Connect with us

Kultura

Predsjednik Čović u posjeti Novom Travniku: Strateško mjesto za razvoj prostora Središnje Bosne

Nakon posjete bolnici u Novoj Biloj, predsjednik Čović uputio se na sastanak s OO HDZ-a BiH Novi Travnik. Predsjednik OO HDZ-a BiH i načelnik Općine Stjepan Dujo prezentirao je sve pripremne procese koji su odrađeni u ovoj fazi pred početak službene kampanje.

HDZ BiH je uvijek bio i nastavit će biti predvodnik političkih procesa hrvatskog naroda ove općine.

Predsjednik Čović istaknuo je zadovoljstvo kontinuitetom rada koji odbor ulaže i izdvojio punu podršku u logističkom smislu.

Novi Travnik je jedan od ključnih središta hrvatskog naroda u Središnjoj Bosni i svi kapaciteti s viših razina moraju dati potporu u implementaciji svakog investicijskog projekta koji pridonose životnom standardu i uvjetima rada svakog pojedinca.

Uz predsjednika Čovića stranačko izaslanstvo u posjeti Novom Travniku činili su Marinko Čavara, dopredsjednik HDZ-a BiH i nositelj liste za Parlamentarnu skupštinu BiH, Marina Pendeš, članica Predsjedništva HDZ-a BiH i kandidatkinja za Parlamentarnu skupštinu BiH, Lidija Bradara, članica Predsjedništva HDZ-a BiH i nositeljica liste za Parlament Federacije BiH, Ilija Nakić, nositelj liste za Sabor ŽSB te Radoje Vidović, predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH Županije Središnja Bosna.

Nakon sastanka uslijedio je posjet Župnom uredu Uzašašća Gospodinova i susretom sa župnikom Markom Majstorovićem. Župnik Majstorović upoznao je predsjednika sa stanjem Hrvata ove župe, kao i one nužne stvari potrebite za Hrvate ovog kraja. Katolička vjera očuvala je Hrvate na ovim prostorima stoljećima. Predsjednik Čović naglasio je enormnu važnost Crkve koja čuva tradiciju i povijest našeg naroda te snažnu potporu za sve projekte koje župljani rade.

Continue Reading