Connect with us

Kultura

Predsjednik Čović posjetio Vukovar i odao počast vukovarskim žrtvama

Počast žrtvama stradalima u Vukovaru, molitvom, polaganjem vijenca i paljenjem svijeće, danas je odao predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović sa izaslanstvom.

Predsjednik Čović u pratnji državnog tajnika Središnjeg ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonka Milasa i zastupnika u Hrvatskom saboru Marijane Balić i Nikole Mažara te župana Vukovarsko-srijemske županije Damira Dekanića, odao je počast poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima u obrani Vukovara.

Izaslanstvo je položilo cvijeće i svijeće kod spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, a potom i na Spomen domu Ovčara, na mjestu masovne grobnice.

Nakon toga, predsjednik Čović je posjetio Memorijalnu bolnicu i Muzej Vukovar, gdje je razgovarao s mr. sc. Antom Blažanovićem, ravnateljem bolnice. Također, posjetio je i Muzej vučedolske kulture, te se sastao s Mirelom Hutinec, ravnateljicom muzeja.

Žrtva Vukovara, grada heroja, nikada ne smije pasti u zaborav. Istina i pravda su temelj mira i zato se moramo zalagati da sve žrtve dobiju pravdu, istaknuto je.

Continue Reading