Connect with us

Kultura

POVRATAK OTPISANOG: Karamarko najavio kandidaturu za predsjednika HDZ-a

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko objavio je na svom Facebook profile kako se namjerava kandidirati na unutarstranačkim izborima u HDZ-u koji bi se trebali održati na proljeće sljedeće godine.


U poduljem postu o 30. godišnjici rušenja Berlinskog zida govori o ‘bulumenti boraca za bolju prošlost koja se upinje dokazati da je Juga bila nešto drugo, pozitivnije, ugodnije i svakako (i danas) poželjnije.

“No vratimo se Berlinskom zidu, koji je komunistička promidžba tada nazivala antifašističkim obrambenim zidom. Kakva nevjerojatna zloporaba antifašizma u funkciji zatiranja osnovnih ljudskih sloboda i prikrivanja zle ćudi komunističke misli i prakse! Na žalost, toliko toga podsjeća na današnju Hrvatsku. Je li antifašistički obrambeni zid srušen u Hrvatskoj kao i u Europi? Svakako ne.

U Hrvatskoj je stvoreno ozračje u kojem je svako iznošenje istine o komunističkim zločinima i počiniteljima istih tretirano kao napad na antifašizam. Hrvatska nije akceptirala niti jednu konvenciju EU kojom se osuđuju komunistički zločini. A političkoj eliti puna su usta europskih vrijednosti…

Koje su to vrijednosti?

Proglašavanje Pavla Gažija počasnim građaninom Koprivnice ili publiciranje stupidnog uratka koji Miku Špiljka promovira u državnika?! Demokratska borba je pred nama. Borba za slobodno društvo, s istim odmakom od svih totalitarizama, u kojem ćemo ponosno isticati da smo antifašisti, ali i antikomunisti.

Siguran sam u to da ćemo u takvom ozračju lakše savladavati i nagomilane gospodarske i depopulacijske probleme koji prijete opstojnosti naše domovine”, napisao je Karamarko.

Na kraju teksta objavio je najzanimljiviju informaciju.“P. S. Što se mene tiče, nastavljam rušiti antifašistički obrambeni zid. Vidimo se na unutarstranačkim izborima!’, napisao je bivši predsjednik HDZ-a

Unutarstranački izbori u HDZ-u, po Statutu te stranke, trebaju se održati u travnju i svibnju  2020. godine, a na stranačkim tijelima več su dogovoreni datumi izbora na svim razinama.

Među kandidatima bi se mogli naći u utrci za predsjednika, uz aktualnog šefa stranke Andreja Plenkovića, su Miro Kovač, Davor Ivo Stier, a od danas i Tomislav Karamarko.

M. M./foto:pxll

 

Continue Reading