Connect with us

Sinovi povijesti

PLENKOVIĆ: HDZ je osvojio ne 7, već 19 mandata više od SDP-a, sutra počinjemo pregovore s Mostom

-Na čelu stranke nisam ni dva mjeseca, brzo smo se konsolidirali, pripremili program, promijenili razinu komunikacije na političkoj sceni i zahvaljujući povjerenju hrvatskih birača odnijeli smo pobjedu, i to s velikom razlikom u odnosu na glavnog konkurenta. HDZ ima 57, a SDP sam 38 mandata u Hrvatskom saboru, izjavio je predsjednik HDZ-a gostujući u Dnevniku Hrvatske televizije, prenosi bpz.ba

Rekao je kako su na današnjoj sjednici Nacionalnog vijeća HDZ-a temeljito analizirali rezultate izbora. -Posebno smo zadovoljni jer smo u izbornim jedinicama koje obuhvaćaju dijelove Zagreba osvojili 23 mandata. Osnovali smo pregovaračku skupinu, na čijem sam čelu i već sutra ćemo se obratiti svojim potencijalnim partnerima, istaknuo je Plenković.

Naglasio je kako u razgovore ulaze s pozicije pobjediničke stranke. -U pregovore krećemo prvo s Mostom, s njima smo spremni ispisati novu stranicu suradnje, no za to su potrebne obje strane. Most je za nas potencijalni partner, sve poteškoće koje su postojale za mene ne predstavljaju nikakav problem. Zahtjeve Mosta sam pogledao, za nas tu nema ništa spornog, no za neke točke imamo svoje prijedloge, rekao je Plenković.

U pregovaračkom timu HDZ-a za formiranje nove vladajuće većine, kojeg će voditi Plenković su Gordan Jandroković, Davor Ivo Stier, Ivana Maletić, Zdravko Marić, Goran Marić i Davor Božinović.

-Nema razloga da pregovori oko sastavljanja nove vlade traju neko duže vrijeme. Moramo krenuti naprijed i početi provoditi svoj program, istaknuo je.

Odgovarajući na novinarska pitanja nakon sjednice Nacionalnog vijeća HDZ-a kazao je da će idućih dana razgovarati osim s Mostom i s drugima koji su prešli izborni prag te da o velikoj koaliciji nema govora. Izjavio je da je otvoren za suradnju sa svim predstavnicima nacionalnih manjina. tropolje.info

Continue Reading