Connect with us

BiH

Peta godišnjica predaje zahtjeva BiH za članstvo u EU, nedvojbena podrška HDZ-a BiH europskoj budućnosti i kandidatskom statusu

Na petu obljetnicu predaje zahtjeva Bosne i Hercegovine za članstvo u Europskoj uniji, Hrvatska demokratska zajednica BiH reafirmira svoju nedvojbenu podršku za europsku budućnost zajedničke domovine BiH.

15. veljače 2016. godine predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović je u funkciji predsjedatelja Predsjedništva BiH predao zahtjev za članstvo, čime je taj dan za Bosnu i Hercegovinu postao dan od povijesnog značaja.

Svjesni izazova i kriterija koji predstoje pred našim društvom u europskim integracijama, HDZ BiH poziva političke dužnosnike na konstruktivan dijalog i suradnju kako bi što skorije dobili kandidatski status, koji nam je danas prijeko potreban. Na tom putu apeliramo na poštivanje apsolutne jednakopravnosti konstitutivnih naroda kao i na zajednički rad koji će donijeti potrebnu angažiranost i napredak.

U prvom redu, a poštujući europsko načelo ujedinjenosti u različitosti, pozivamo na neodgodivu implementaciju Političkog sporazuma iz Mostara o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH kako bi se unaprijedili demokratski temelji našega društva, osigurala potpuna jednakopravnost konstitutivnih naroda BiH i ostvario kandidatski status tijekom 2021. godine.

Pozivamo političke strukture u BiH, ali i naše međunarodne partnere i njihove predstavnike u Bosni i Hercegovini, na pristupanje koracima koji će omogućiti da Bosni i Hercegovini donesemo stabilnu, razvijenu, europsku i demokratsku budućnost s prilikama koje će moći odgovoriti na potrebe i težnje svih naših žitelja.

Continue Reading