Connect with us

Magazin

Pastoralni posjet biskupa Petra Palića župi Seonica

Ponedjeljak, 6. 3. 2023. godine bit će upamćen kao dan kada je biskup Petar Palić, po prvi put, učinio pastoralni obilazak župe i crkve Uzensenja Blažene Djevice Marije u Seonici, piše omolje.com.

Propisom što ga propisuje Zakonik Kanonskog prava, biskup Petar Palić pregledao je matice, crkvene račune te obišao cijelu župu i susreo se s mnogim vjernim pukom uvidjevši duhovnu snagu župe.

 

 

Obilazak župe započeo je posjetom najstarijem groblju Radoševina te filijalne crkve u Mesihovini posvećene svetom Petru i Pavlu. Također, u pratnji župnika fra Sretana Čurčića obišao je Studenu i pogledao znameniti biskupov kamen. U povratku je posjetio pučku školu u Crvenicama te razgovora s pučkoškolcima kojima je nakon fotografiranja uručio prigodne poklone.

U popodnevnim satima, biskup Petar Palić, sastao se s prvopričesnicima i njihovim roditeljima, Framašima, župnim zborovima i sa članovima ekonomsko vijeća. Biskup je na prigodnim sastancima svim sudionicima uputio riječi ohrabrenja da ustraju na duhovnom putu jačanja vjere u Isusa Krista. “Koliko ste vi duhovno jaki toliko je jaka crkva koja počiva na vama”, poručio je biskup Petar.

U prepunoj  crkvi UBDM u Seonici biskup je služio svetu misu uz koncelebraciju fra Sretana Čurčića, za nakane župne zajednice. U nadahnutoj prigodnoj propovijed uputio je riječi ohrabrenja i pozvao župljane da nastave jačati vjeru i duhovno potpomagati i promicati Crkvu. Zahvalio se župniku fra Sretanu na gostoprimstvu i prijemu „otvorenih vrata i velikog srca“ kao i svima vjernicima s kojim se sastao i razgovarao.

Na kraju Svete mise župnik fra Sretan se u ime cijele župne zajednice i u svoje ime, zahvalio se biskupu na njegovom prvoj pastirskoj posjeti i svemu što čini i što će činiti za Crkvu.

Ocu biskupu upućujemo iskrene riječi zahvale i želimo mu zdravlje i dug pastirski život da plodonosno vodi našu biskupiju i Crkvu, bit će ovo radosno sjećanje župe Seonice na prelijepi susret s biskupom, navodi portal omolje.com.

Tekst i foto: omolje.com

Continue Reading