Connect with us

Uncategorized

PAPA PRIREDIO IZNENAĐENJE!

Sveti se Otac u dva navrata zadržao u razgovoru s djecom u narodnim noÅ¡njama, pri čemu se moglo opaziti kako mu je jedna od djevojčica pjevala na Å¡to je on uzvratio riječima: “Bravo”.

Papa Franjo u subotu je odmah po dolasku u sarajevsku zračnu luku priredio jedno od svojih uobičajenih iznenađenja zadržavši se mimo protokola s djecom odjevenom u narodne nošnje iz svih dijelova BiH i članovima kulturno-umjetničkih društava.

Sveti se Otac u dva navrata zadržao u razgovoru s njima vesela lica pri čemu se moglo opaziti kako mu je jedna od djevojčica pjevala na što je on uzvratio riječima: “Bravo”.

Potom se rukovao i pozdravio i s iznenađenim pripadnicima tehničkog osoblja zračne luke koji su pokazali kako ih je to iskreno razveselilo.

Kolona vozila u kojoj je bio Sveti Otac iz zračne se luke nakon toga uputila ka središtu grada a uz put su ga mahanjem pozdravili okupljeni kojih nije bilo puno sve do središta grada.

Sam Sveti Otac vozio se uz otvorene prozore u skromnom crnom Fordu Focusu koji je značajno odudarao od blještavila limuzina pratnje što su je osigurali domaćini.

Pred sjedištem Predsjedništva Bosne i Hercegovine priređen je državnički doček uz vojne počasti gdje ga je pozdravio predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić a Papin su dolazak tamo burnim pljeskom pozdravili brojni građani.

Nakon intoniranja himni Vatikana i BiH, predaje prijavka i smotre počasne vojne postrojbe počeli su službeni razgovori pape Franje i trojice članova Predsjedništva BiH.

Stadion Koševo na kojemu će Papa nakon službenih razgovora predvoditi misno slavlje ispunjen je do posljednjeg mjesta a prema informacijama iz crkvenog odbora tamo je oko 67 tisuća hodočasnika. tropolje.info

Continue Reading