Connect with us

Uncategorized

Papa Franjo u propovijedi kritizirao Međugorje!?

Nakon što je papa Franjo u zrakoplovu na povratku iz Sarajeva u Rim izjavio kako bi Kongregacija za nauk vjere uskoro trebala dati uputstva biskupima o fenomenu navodnih ukazanja Gospe u Međugorju, danas je indirektno o fenomenu ukazanja u Međugovorju govorio u propovijedi u mjestu Santa Marta.

Iako Papa nije ni na jednome mjestu spomenuo Međugorje, svi talijanski mediji, uključujući radio Vatikan, kao i Corriere della Sera i La Repubblica, tumače da je papa mislio baš na Međugorje.

Papa je cijelu propovijed posvetio govoreći o kršćanskom indentitetu koji u suvremenom svijetu biva predmetom filozofiranja koji istinski kršćanski identitet utemeljen na Isusu Kristu dovodi u opasnost:

“Dvije su opasnosti po kršćanski identitet. Jedna je ona koja tvrdi da je Križ skandal i od kršćanske vjere radi neki suvremeni agnosticizam, a druga je ona koja uvijek traži neke novosti u kršćanskom identitetu i zaboravlja da su izabrani oni koji su pomazani u Duhu Svetome, pa hodaju okolo zapitkujući ‘Gdje su oni vidioci koji su rekli da će Gospa u 16.00 poslati pismo’. To nije kršćanski identitet. Zadnja Božija riječ je Isus! Dosta je soft kršćanstva koje uvijek traži nešto novo i neke novosti za svoju vjeru”, rekao je papa Franjo podigavši već danas ogromnu medijsku prašinu u Italiji jer su svi mediji povezali njegove riječi s Međugorjem, što iz razloga jer je od Papinog posjeta BiH prošlo svega nekoliko dana, što iz njegove rečenice o „Gospi koja šalje pismo u 16.00″.

Tako Corriere della Sera eksplicitno navodi referencu s Međugorjem naslovom „Papa: vidioci u Međugorju nisu kršćanski identitet”. La Repubblica je stavila naslov „Papa o ukazanjima i vidiocima: Gospa ne šalje emisare” – dodavši u podnaslovu “iako papa ne spominje Međugorje, uputio jaku kritiku navodnim ukazanjima i vidiocima”.  Radio Vatikan je, pak, izvadio citat iz Papinog govora „”Ne razvodnjavajte kršćanski identitet u neku soft religiju”., te u svom radijskom izvješću također povezala Papine riječi s Međugorjem, prenosi Dnevnik.ba.

Podsjećamo, papa je na povratku iz Sarajeva o Međugorju kazao: “Glede Međugorja papa Benedikt XVI., svojedobno, mislim prije tri-četiri godine, osnovao je komisiju kojom je predsjedao kardinal Ruini i u kojoj su bili i drugi kardinali i teolozi i drugi stručnjaci. Pripremili su izvješće i Ruini mi ga je predao poslije nekoliko godina rada. Načinili su lijepi posao. Kardinal Müller mi je kazao kako će održati posebni sastanak ‘feria quarta’. Mislim da će o tome biti riječi zadnje srijede u mjesecu. Donijet će se odluka koja će zatim biti priopćena. Trenutačno se daju samo određena uputstva biskupima glede pravaca koji se pripremaju”./HMS/tropolje.info

Continue Reading